Konya'da Engelliler Haftasi Etkinlikleri

Konya’da 10-16 Mayis Engelliler Haftasi çerçevesinde etkinlik düzenlendi.

Konya'da Engelliler Haftasi Etkinlikleri
Kültür Park’ta yapilan program, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Selçuklu Konevi Isitme Engelliler Ortaokulu ögrencileri de milli marsa isaret dili ile eslik etti. Günün anlam ve önemine dair konusma Selçuklu Mediha Tahsin Alayli Görme Engelliler Ortaokulu ögrencisi Ilknur Demir tarafindan yapildi. Programda konusan Konya Valisi Vahdettin Özkan, okullarda egitim hizmetinin iyilestirilmesi için gerek Milli Egitim Bakanligi gerekse diger kurumlar ve belediyelerin seferberlik halinde oldugunu belirterek, “Öncelikle egitim gören çocuklarimiza gençlerimize önemli katkilarindan dolayi tüm velilerimizi kutluyorum. Bugün de bu programda özel ögrencilerimiz ile beraber olmaktan büyük bir mutluluk duydugumu ifade etmek istiyorum. Burada ögrencilerimizle beraber olmak, ayni havayi teneffüs etmek ve paylasimda bulunmanin ayri bir manevi zevki olsa gerek. Bazen bir dezavantaj gibi algilanan durumlarin esasen alinan manevi zevk ve neticesi itibariyle çok daha hayirli oldugunu biliyoruz. Bu konuda duyarlilik ve sorumluluk bilinci olan anne, baba ve ebeveynleri ayrica tebrik ediyorum. Okullarimizda özel egitim hizmetinin sunulmasinda Milli Egitim Bakanligimiz ve belediyelerimiz elbirligi ile hummali çalismalar içerisinde. Haftanin hayra, berekete, daha iyi bir egitime vesile olmasini diliyorum” dedi.

Il Milli Egitim Müdürü Seyit Ali Büyük de, Engelliler Haftasi’nin farkindalik olusturma adina çok önemli oldugunu ifade ederek bu dönemde yapilan etkinliklerin çok kiymetli çalismalar oldugunu söyledi.

Seyit Ali Büyük, engelli vatandaslarla birlikte her anlamda daha güçlü olunacagini vurgulayarak, özel ögrencilere yönelik hem özel egitim kurumlarinda hem de halk egitim merkezlerinde çok önemli faaliyetler yürütüldügünü sözlerine ekledi.

Protokol konusmalarinin ardindan ögrenciler çesitli gösteriler yapti ve siir okudu. Programa Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Il Milli Egitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün yani sira Konya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, protokol üyeleri, özel ögrenciler ve veliler katildi.

Kaynak: İHA