'Aydinlik Yarinlara' Kitap Okuma Yarismasinin Ödül Töreni Düzenlendi

Hayrat Vakfi ve Uluslararasi Egitimciler Dernegi (ULUED) tarafindan düzenlenen “Aydinlik Yarinlara” isimli kitap okuma yarismasinin ödül töreni düzenlendi.

'Aydinlik Yarinlara' Kitap Okuma Yarismasinin Ödül Töreni Düzenlendi
“Aydinlik Yarinlara” isimli online kitap okuma yarismasinda Türkiye derecesi yapan Adiyaman’da ki ilk, orta ve lise ögrencilerine ödülleri ve tebrik belgeleri verildi.

Adiyaman Belediye Baskan Vekili Serif Ayaz, Milli Egitim Müdürü Ramazan Tasçi, AK Parti Merkez Ilçe Baskani Mustafa Alkayis, Hayrat Vakfi Baskani Ilyas Buçakci basta olmak üzere çesitli sivil toplum kurulusu baskanlari, ödül alan ögrenciler ve aileleri katildi.

Adiyaman Belediyesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen etkinligin açilisinda konusan Vakif Baskani Ilyas Buçakci kitap okumanin faydalarindan bahsederek, “Kitap okumayi aliskanlik haline getiren bir kisinin okumasi hizlanir, anlamasi ve algilamasi gelisir. Bunun yaninda kitap okumak strese iyi geliyormus. Uyku düzensizligini düzenliyormus, deprasyon türü rahatsizliklarin iyilesmesinde faydaliymis. Ancak kitap okumak kadar okudugumuz kitaplarda çok önemli. Içerigi farkli, zararli yayinlarin okunmasi da bir o kadar zararlidir. Bunun için okuyacagimiz kitabi bilene danisarak okumaliyiz” dedi.

Milli Egitim Müdürü Ramazan Asçi ise konusmasinda, Adiyaman’da kütüphanesiz okul, kitapsiz kütüphane olmadigini vurgulayarak, “Maalesef ciddi anlamda fazla kitap okumuyoruz. Kitap okuma etkinliklerini ben çok önemsiyorum. Bu tür etkinlikleri hangi sivil toplum kurulusu yaparsa yapsin benim için önemlidir. Bakanligimizin öncülügünde Adiyaman’da ki 600’e yakin okulda kütüphanesiz okulumuz kalmadi. Iki ay önce 750 bin kitabimiz var iken, suan 1,5 milyon kitabimiz var. Ögrenci basina 4,8 olan kitap sayimizi 10,7’ye yükselttik. Türkiye’de bu oranla ilk 3 il içerisindeyiz” dedi.

Konusmalarin ardindan ögrencilere hediyeleri ve belgeleri verildi.

Tören sonunda her ögrenciye 2’ser adet çam ve badem fidani hediye edildi.
Kaynak: İHA