14 Mayis Cumartesi Günü Açilisi Yapilacak Rize-Artvin Havalimani Için Son Test Uçuslari Yapiliyor

Türkiye’nin deniz dolgusu üzerindeki Ordu-Giresun Havalimani’nin ardindan 2. havalimani olacak olan Rize-Artvin Havalimani için son test uçuslari gerçeklestiriliyor.

14 Mayis Cumartesi Günü Açilisi Yapilacak Rize-Artvin Havalimani Için Son Test Uçuslari Yapiliyor
3 Nisan 2017’de temeli atilan ve 100 milyon ton tas kullanilarak 2 milyon 800 bin metrekarelik alandaki deniz dolgusunun tamamlanmasinin ardindan yöre mimarili terminal binalari ile çay bardagi kulesi ve çay yapragi seklindeki giris taki da tamamlanan havalimani 14 Mayis Cumartesi günü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Azerbaycan Cumhurbaskani Haydar Aliyev’in katilacagi törenle hizmete açilacak.

Altyapi insaati tamamlanan ve pist, taksi yollari imalati tamamlanan Rize-Artvin Havalimani’nda serit saha düzeltmeleri büyük ölçüde tamamlanirken, pistin ve apronlarin çizgileri de çekildi. 14 Mart’ta ilk test uçuslarina baslanan havalimaninin açilisina günler kala test uçuslari sürerken, DHMI ait uçus kontrol uçagi ile havalimani seyrüsefer cihazlarinin devreye alinmasi için Kalibrasyon uçusu yapildi. Test uçuslarinin Cuma gününe kadar devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA