Kayseri Polisi Aranan 587 Kisiyi Yakaladi, Kayip 87 Kisiyi Buldu

Kayseri Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü’ne bagli ekiplerce Nisan ayinda yapilan çalismalarda aranan ve hakkinda yakalama karari bulunan 587 kisi yakalanirken, kayip ihbari yapilan 87 kisi de bulundu.

Kayseri Polisi Aranan 587 Kisiyi Yakaladi, Kayip 87 Kisiyi Buldu
Edinilen bilgiye göre 1 - 30 Nisan tarihleri arasinda Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekiplerince yapilan çalismalarda; 1 kasten öldürme, yagma ve mala zarar verme olayinda yakalanan 2 süpheli tutuklandi. Süphelilerden ise 2 adet biçak ele geçirildi. Gasp Büro Amirligince yapilan çalismalarda 3 gasp olayina islem yapilirken yakalanan 5 süpheliden 2’si tutuklandi. Ahlak Büro Amirligince yapilan çalismalarda 1’i cinsel içerikli suç, 24’ü kumar olayi olmak üzere toplam 25 adli olayda yakalanan 27 süpheli sahsa adli islem yapildi. Ayrica fuhus, kumar ve kabahatler kanunu çerçevesinde toplam 129 sahsa idari yaptirim karar tutanagi düzenlendi, fuhus yapildigi tespit edilen 1 ev kapatildi. Hirsizlik ve Yankesicilik Büro Amirligince yapilan çalismalarda 11’i evden, 17’si isyerinden ve kurumdan, 8’i otodan, 26’si açiktan, 18’i bisiklet ve elektrikli bisiklet, 4’ü diger olaylar olmak üzere islem yapilan 84 olayda yakalanan 91 sahistan 11’i tutuklandi. Yakalanan süpheli sahislardan elde edilen yaklasik 122 bin TL degerindeki malzeme ise sahiplerine teslim edildi. Oto Hirsizlik Büro Amirligince yapilan çalismalarda; 21’i oto, 22’si motosiklet hirsizligi olmak üzere 43 olay meydana geldi. Çalismalarda çalinti olan 17 adet oto ile 14 adet motosiklet bulunarak sahiplerine teslim edildi. Olaylarla ilgili yakalanan 40 süpheliden 3’ü tutuklandi. Aranan Sahislar Büro Amirligince yapilan çalismalarda; kentte haklarinda çesitli suçlardan dolayi yakalama ve UYAP aranmasi bulunan 587 kisi yakalanarak adli mercilere sevk edildi. Yakalanan sahislardan 239’u tutuklandi.

Dolandiricilik Büro Amirligince yapilan çalismalarda da; 5’i dolandiricilik, 1’i resmi belgede sahtecilik olayi olmak üzere islem yapilan 6 olayda 3 süpheli yakalandi. Dolandiricilik konularinda da Cumhuriyet Savciliginca gönderilen 28 ayri olay ile ilgili talimat evrakinin geregi yapildi. Güven timlerince yapilan çalismalarda 27 aranan sahis yakalandi. Çalismalarda 2,7 gram uyusturucu madde, 238 adet tarihi eser ile 1 adet 90 bin TL degerinde sahte çek ele geçirildi. Vatandaslarin, kendilerini polis ve savci olarak tanitan dolandiricilara toplamda 6 bin 500 TL göndermeleri de engellendi. Kayip Sahislar Büro Amirligince yapilan çalismalarda kayip müracaati alinan 93 sahistan 87’si bulundu.

Kayseri Il Emniyet Müdürlügünce; bölgenin huzur ve güvenligini saglamaya yönelik olarak yürütülen faaliyetlerin, yine halkin destegi ile daha da güçlü ve kararli bir sekilde araliksiz olarak devam ettirilecegi bildirildi.

Kaynak: İHA