Adana'da Trafik Kazasi Tatbikati Gerçegini Aratmadi

Adana’da Trafik Denetleme Sube Müdürlügü, Il Saglik Müdürlügü ve Adana Büyüksehir Belediyesi Can-Kur ekipleri tarafindan gerçeklestirilen, trafik kazasina müdahale tatbikati gerçegini aratmadi. Bazi vatandaslarin korkudan agzi açik kalirken, bazilari da tatbikat oldugunu ögrenince derin bir ‘oh’ çekti.

Adana'da Trafik Kazasi Tatbikati Gerçegini Aratmadi
Adana’da 7-13 Mayis Trafik Haftasi’nda Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik uygulamasi kapsaminda trafik kazasi tatbikati gerçeklestirildi.

Trafikten Sorumlu Adana Il Emniyet Müdür Yardimcisi Coskun Akargöl’ün yönettigi tatbikata Trafik Denetleme Sube Müdürlügü, Il Jandarma Komutanligi, Il Saglik Müdürlügü ve Adana Büyüksehir Belediyesi Can-Kur ekiplerinin ortak çalismasiyla yapildi.

Tatbikatta kaza sonucu otomobilde sikisan yaralilar, ekipler tarafindan kurtarildi. Yaralilar, 112 ekipleri tarafindan ambulanslara tasindi. Senaryo geregi emniyet kemeri takmayip yere savrulan yaraliyi gören vatandaslar ise korkuya kapildi. Bazilarinin agzi açik kalirken bazilari da olayin tatbikat oldugunu ögrenince derin bir ‘oh’ çekti.

Tatbikati izleyen Gülay Küçükdere isimli vatandas, "Allah kimseye göstermesin böyle olaylari yani ben tatbikati bilip izlemesem gerçek zannederdim. Yolda da bazen rastliyoruz. Çok kötü seyler bunlar. Senaryo güzel olusturulmus. Sik sik yapilmasi gereken bir sey" dedi.

Tatbikatin ardindan açiklamalarda bulunan Vali Yardimcisi Muzaffer Sahiner de, “Emniyet kemeri, hiz limitlerine uyulmasi, yaya geçidinde önceligin saglanmasi konularinda bir tatbikat yaptik. Hepimiz trafigin içinde yasiyoruz. Kurallara uyulmasi çok önem arz ediyor. Adana’da 730 bin araç kayitli 985 bin sürücü belgesi kayitli. Dolayisiyla hepimiz hayatin içinde trafikte iç içeyiz” dedi.

Adana Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürü Aydin Sahin ise tatbikatin amacinin emniyet kemerinin önemini anlatmak oldugunu belirterek, “Emniyet kemerinin agir yaralanmalarin yüzde 60’ini ölümlü kazalarin yüzde 45’ini önledigini biliyoruz. Bugün burada yaptigimiz tatbikatta da sürücü ya da yolcunun araç içerisinde güvenligini saglamak için emniyet kemeri takilmasinin önemini anlattik” diye konustu.

Kaynak: İHA