Yesilçam'in Emektar Oyuncusu Son Yolculuguna Ugurladi

Yesilçam filmlerinin unutulmaz karakterlerini canlandiran emektar oyuncu Kadir Kök, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde topraga verildi.

Yesilçam'in Emektar Oyuncusu Son Yolculuguna Ugurladi
Türk sinemasinda yüzlerce filmde rol alan 83 yasindaki emektar oyuncu Kadir Kök, geçirdigi rahatsizlik sebebiyle hayatini kaybetti. Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yasayan Kök için Kadilli Mahallesi’nde ikindi namazini müteakip cenaze namazi kilindi. Usta oyuncu son yolculuguna ugurlanirken, Tuncay Akça, Necdet Kökes gibi Yesilçam’in vefakar oyunculari da cenaze namazina katildi.

Helallik alinmasinin ardindan kilinan cenaze namazindan sonra usta oyuncu Kadir Kök topraga verildi.

Kök’ün 1 aydir yogun bakimda oldugu ögrenildi.

“Ölmedigini Cüneyt Arkin fark etti”

Yaklasik 27 yildir beraber olduklarini söyleyen Kadir Kök’ün manevi oglu Serdar Alemdar, “2 aydir yogun bakimda yatiyordu. Kadir abi hayat dolu bir insandi. Kadir abi bugün 83 yasindaydi ama baktiginizda hala çocuk gibiydi. Çocuk gibi düsünürdü, kimsenin kalbini kirmazdi. 27 yil önce buraya çiftlige geldi, burayi begendi, buraya yerlesti . Cüneyt Arkin’in bir filminde yüksek bir yerden atliyor, orda öldü diyerek morga kaldirmislar Cüneyt Arkin inanmayip ‘Benim bildigim Kadir ölmez’ diyerek morga gittiginde Kadir abinin ölmedigini fark ediyor. Nabzinin attigini söyleyerek oradan çikartiyor. Hatta bende ölüm haberini aldigim zaman morga gittim bir umut diye. Maalesef acimiz büyük. Oyuncu arkadaslari gelirdi, arardi. Yesilcam oyunculari hep vefakardir" dedi.



“Sinemanin emekçisiydi”

Yesilçam’da bir çok projede Kadir Kök ile birlikte çalisma firsati bulan oyuncu Tuncay Akça, “Kadir abi ile Yesilçam da çok çalistik. Benim çocukluk dönemlerimde birlikte çalistik. Sinemanin emekçisiydi, kaybettik. Allah rahmet eylesin. Çok iyi bir insandi. O atina bindi ve gitti. Allah rahmet eylesin, mekani cennet olsun” diye konustu.

Oyuncu Necdet Kökes ise, “Kadir ile bir çok oyunda çalistik. En son zamanlarda çocuk oyunlarinda beraber çalistik. Çok sevecen ve iyi bir insandi. Merhametli insandi, çok sakaci bir kardesimizdi. Allah rahmet eylesin” seklinde konustu.



“Kadir Kök bir efsaneydi”

Kadir Kök’ün sinema filmi çekimlerinde kirilmadik kemigi kalmadigini vurgulayan Yönetmen Gani Rüzgar Savata ise, “Yeri geldiginde üzerine benzin dökülüp yakilan, cami kirip disariya çikan, damlardan düsen, atlardan düserek betona çakilan bir adamdi. Kadir Kök bir efsaneydi. Kiliktan kiliga girer, aldigi yumrugun hakkini verir ve yillarca Yesilçam havasini telaffuz eden bütün aktörlerle yol alan yoldas, arkadas ve sirdasti. Yesilçam’in sinemalarinin emekçilerindendi. Kadir Kök son zamanlarini Gebze’de geçirdi ama sevdasi hep Yesilçam’di. Kadir Kök bir filmde, tünelin üstünden trenin üzerine atlayacakti. Yönetmen, ’motor’ dediginde henüz tren gelmemisti. Yönetmen, ‘Kadir tren gelmedi daha havada kal’ dedi ama tabi Kadir tren yolu üzerine düstü. Tren üzerinden geçti. Herkes öldügünü sandi ama tren üstünden geçtikten sonra bile Kadir ayaga kalkip ‘Film yarida birakilmaz. Acaba trende bir hasar var miydi?’ der. Iste Kadir böyle bir adamdi. Kadir Kök ile Cüneyt Arkin manevi kardesti. Kadir Kök deyince duracaksin, Kadir Kök bir adamdi” ifadelerini kullandi
Kaynak: İHA