Kayseri'deki 4 Bin Kooperatif Magduru Için Kanun Teklifi Verilecek

AK Parti Grup Baskanvekili Mustafa Elitas, Kayseri’deki kooperatiflerde magdur olan yaklasik 4 bin kisinin magduriyetinin giderilmesi için kanun teklifi verilecegini söyledi.

Kayseri'deki 4 Bin Kooperatif Magduru Için Kanun Teklifi Verilecek


Katildigi bir televizyon programinda gündeme iliskin açiklamalarda bulunan Mustafa Elitas, Kayseri’deki kooperatiflerde magdur olan yaklasik 4 bin kisi için çalisma yapildigini söyledi.

Kooperatiflerin ilahi nihai olmaktan çikarilmasi gerektigini belirten Grup Baskanvekili Elitas; "Ticaret Bakanligimizin Türkiye Ihracatçilar Birligi ile bir kanun düzenlemesi vardi 13 maddelik. 1 hafta yogun bir sekilde ona çalistik. Önümüzdeki hafta Ankara’da olmam gerekiyor. Kayseri’yi de ilgilendiren kooperatiflerle ilgili sorun var. Magdur olan insanlar var. Bu sorunu gidermemiz gerekiyor. Yogun bir çalisma yapildi. Bir haksizlik var, o haksizligi gidermemiz gerekiyor. Bununla ilgili Çevre ve Sehircilik Bakanligi yogun bir çalisma yapti. Burada Veli Böke bey çok güzel bir kanun teklifi düzenliyor. Bu madde geçtigi taktirde tüm Türkiye’deki kooperatifleri olumsuz etkileyebilir diye bir sonuç çikti. En son arkadaslarimiz söyledi ki bunu biz Kayseri’ye özel bir sey yapalim. Çünkü etaplar halinde kooperatif isi buradaymis. Kooperatifi ilahi nihai olmaktan çikarmamiz gerekiyor. Bir kooperatif kuruyorsunuz, birinci etabi yapiyorsunuz diger üyelerin isi bitmeden gidiyoruz baska bir taraftan baska bir kooperatif daha aliyorsunuz. Kooperatif kanunundan kaynaklanan bir aksakliktan meydana geliyor. Persembe günü hem müsilajla ilgili hem kooperatifler kanunu geçirip Kayseri’deki 4 bin civarindaki magdur arkadaslarimizin magduriyetlerini gidermek için kanun teklifini vermeyi planliyoruz. Sadece Kayseri bölgesi için geçici bir madde ile magduriyeti gidermeye çalisacagiz" ifadelerini kullandi.

Kentsel dönüsümlerde müteahhitlerin sorunlari ile ilgili olarak konusan Elitas; "Özellikle Eylül ayindan itibaren fiyatlar olaganüstü çikmaya basladi.

1 Temmuz’dan itibaren fiyatlardaki artis normaldi. 1 Temmuz - 31 Aralik seklinde yapmistik. Fakat devam eden islerle ilgili fiyat farki söz konusu degildi. Simdi yaptigimiz yeni yasal düzenlemede cumhurbaskanimiz da onayladi fakat kararname olarak yayinlanmasi gerekiyor. Bununla birlikte bu arkadaslarimizin magduriyetleri önemli ölçüde giderilecek" dedi.

Kaynak: İHA