Hastaligina Çare Bulunamayan Yunus Bebek Türkiye'ye Getirildi

Hollanda’da hastaligina çare bulunamayan ve annesine “yasamina son verelim” teklifinde bulunulan Fas asilli Yunus bebek Türkiye’ye getirildi.

Hastaligina Çare Bulunamayan Yunus Bebek Türkiye'ye Getirildi
Hollanda’da yasayan ve 2 ay önce dünyaya gelen Fas asilli Yunus Bebek tedavisi bulunulamayan bir hastaliga yakalandi. Hollandali doktorlar solunun cihazina bagli olarak yasayan Yunus bebegin annesine “isterseniz yasamina son verelim” teklifinde bulundu. Anne Zineb Rahou bu teklifi reddederek son çare olarak sosyal medya hesabindan yaptigi videolu paylasimla, Türkiye’den ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’dan yardim istemisti.

Türkiye, acili annenin yardim talebi üzerine harekete geçti

Türkiye, acili annenin yardim talebini geri çevirmedi ve Hollanda’ya Yunus bebegi ülkeye getirmek için ambulans uçak yolladi. Saglik Bakanligi’na ait uçak ambulans, 12- 13 saat süren bir yolculugun ardindan gece saat 01.00’da Ankara Esenboga Havalimanina indi. Yunus bebekle birlikte annesi Zeynep ve babasi Yusuf Rahou da uçak ambulansla geldi. Yunus bebek, saglik çalisanlari tarafindan tedavi görecegi Ankara Sehir Hastanesi Çocuk Hastanesi yogun bakim servisine sevk edildi.

Yunus bebegin tedavisinden sorumlu doktor Okan Erol, ise tedavi ve bebegin son durumu hakkinda açiklamalarda bulundu. Doktor Erol’un açiklamalari söyle:

“Bebekte Primer silier diskinezi denilen bir nadir hastalik var. Hastayi hastanede teslim aldik. Uçakla da buraya naklettik. Yol boyunca hasta stabildi, aldigimiz sartlarda ayni sekilde kara ambulansina teslim ettik, hastaneye tedavi için gitti. Üç kisilik ekiple gittik; bir doktor, 2 saglik personeli. Oradan bebek, anne ve babasiyla birlikte ülkemize geldik. Birtakim tetkikleri, bir tanisi var. O tani üzerinde hastanede gerekli tedavisi devam edecektir”
Kaynak: İHA