Fatih'te 'Yerle Gök Arasinda Bir Nakkas Açiklamasi Nusret Çolpan' Sergisini Açildi

Fatih Belediyesi tarafindan Türk minyatürünün önemli isimlerinden olan Nusret Çolpan anisina gerçeklestirilen ‘Yerle Gök Arasinda Bir Nakkas: Nusret Çolpan’ sergisi ilçede iki ayri mekanda açildi.

Fatih'te 'Yerle Gök Arasinda Bir Nakkas Açiklamasi Nusret Çolpan' Sergisini Açildi


Fatih Belediyesi, Türk minyatürünün büyük ustalarindan olan ve 2008’de vefat eden Nusret Çolpan anisina “Yerle Gök Arasinda Bir Nakkas: Nusret Çolpan” adli sergiyi açti. Fatih Belediyesi’nin iki farkli mekanda açtigi serginin birinci duragi, Fatih Belediye Baskanligi binasinda bulunan sanat galerisi oldu. Buradaki sergide Nusret Çolpan’in eserlerinden yola çikarak genç sanatçilarin hazirladigi video uygulamalari ve enstalasyonlara yer verildi.

Serginin ikinci duragi ise Kadirga Sanat Galerisinde sergilenen ve Nusret Çolpan’a ait olan 40 eser oldu. Serginin açilisina merhum sanatçi Nusret Çolpan’in oglu ve minyatür sanatçisi Nasuhi Hasan Çolpan da katildi.

Serginin danismani olan Gülçin Anmaç ise sergiyi gezenlere bilgiler verdi.

Babasi Nusret Çolpan ve sergi hakkinda konusan Nasuhi Hasan Çolpan, “Rahmetli babamin ardindan ben de elimden geldigince onun gelenegini devam ettirmeye, eserler üretmeye gayret ediyorum. Böyle bir sergi beni memnun etti. Babami tekrar hatirlattigi için hüzünlensem de belediyenin çok güzel bir hizmeti oldu, hem dijital ortamla bulusturmasi hem de bu kadar çok orijinal eseri bir araya getirmesi çok güzel. Vefatinin ardindan birkaç sergi daha olmustu ama bu kadar sayida orijinal eser, bu sergideki gibi bir araya gelememisti. Babam bunlari resmederken onun yaninda büyüdüm, dizinin dibinde bulundum, sergilerine katildim, sergi kurarken yardim ettim. Vefatina kadar zaten 8 sene kadar ben asistani gibi onun yaninda bulunup çalismalarina yardim ettim” açiklamasinda bulundu.

Minyatürün ilkelerine sadik kalarak kendi üslubunu olusturan nakkas Nusret Çolpan’in eserlerinden olusan “Yerle Gök Arasinda Bir Nakkas: Nusret Çolpan” baslikli sergi 1 Haziran’a kadar iki farkli mekanda da sanatseverler için açik olacak.
Kaynak: İHA