Türk-Is Genel Baskani Atalay Açiklamasi 'Geçmiste 40 Sene Bu Ülkeye Disaridan Çöp Geliyordu'

Türk-Is Konfederasyonu Genel Baskani Ergün Atalay, “Öyle güzel bir noktadayiz ki geçmiste 40 sene bu ülkeye disaridan atik geliyordu. Kisa özü çöp geliyordu 40 sene. Dünyanin belirli ülkeleri, gelismis ülkeleri bunlari yolluyordu” dedi.

Türk-Is Genel Baskani Atalay Açiklamasi 'Geçmiste 40 Sene Bu Ülkeye Disaridan Çöp Geliyordu'


Türk-Is Konfederasyonu Genel Baskani Ergün Atalay, Türk-Is’in organizasyonunda Ankara’da bir otelde düzenlenen, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’un da katildigi sokak atik toplayicilari iftarina katilim gösterdi. Ramazan ayinin 6’nci gününde gerçeklesen programda Bakan Kurum ve Atalay, orucunu atik toplayicilarla beraber açti. Burada bir konusma yapan Türk-Is Genel Baskani Atalay, geçmiste Türkiye’ye 40 sene boyunca disaridan atik geldigini hatirlatti.

“Çöp geliyordu 40 sene”

Sokak atik toplayicilarinin sattiklari malzemelerin önceden 30,40 kurusa satildigini, simdi bunun 4-5 misline çiktigini vurgulayan Atalay, "Öyle güzel bir noktadayiz ki geçmiste 40 sene bu ülkeye disaridan atik geliyordu. Kisa özü çöp geliyordu 40 sene. Dünyanin belirli ülkeleri, gelismis ülkeleri bunlari yolluyordu. Su anda 2020 senesinde bir yasa çikardi Bakan, buna bir kota geldi. Daha önemlisi siz bu sattiklarinizi 30,40 kurusa satiyordunuz. Simdi bunu 4-5 misline satiyoruz. Bunu anlatmanin bir anlami yok” diye konustu.



“Türk-Is’in tek Ramazan ayinda yaptigi resmi iftar sizlerle beraber bu aksamki yaptigimiz iftar”

Teslim ettikleri bazi kisilerin sikintilari oldugunu bildiklerini, onlari çözmeye gayret gösterdiklerini belirten Ergün Atalay, “Ben sunu biliyorum; Türk-Is’in tek Ramazan ayinda yaptigi resmi iftar sizlerle beraber bu aksamki yaptigimiz iftar. Baska iftarimiz yok. Onun için biz sendikacilar, STK baskanlari kendi teslim ettigimiz arkadaslarimizin problemleri, sikintilari var mi var. Onlari çözebildigimizi dönem içerisinde çözmeyle ilgili gayret sarf ediyoruz. Bir bölümünü çözdük kalani da önümüzdeki dönem de insallah çözeriz” ifadelerini kullandi.

Iftar programina Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu (TESK) Baskani Bendevi Palandöken, Sokak Atik Toplayicilari Dernegi Baskani Recep Kahraman ile sokak atik toplayicilari katildi.

Kaynak: İHA