Cumhurbaskani Erdogan, Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev Ile Telefonda Görüstü

Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i telefonla arayarak, Belçika’nin baskenti Brüksel’de Azerbaycan, Ermenistan ve Avrupa Birligi (AB) arasinda gerçeklestirilen üçlü toplanti hakkinda bilgi verdi.

Cumhurbaskani Erdogan, Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev Ile Telefonda Görüstü


Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev ile Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan telefonda görüstü. Azerbaycan Cumhurbaskanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, Cumhurbaskani Aliyev’in Cumhurbaskani Erdogan’i arayarak, dün Belçika’nin baskenti Brüksel’de AB Konseyi Baskani Charles Michel’in girisimiyle AB, Azerbaycan ve Ermenistan arasinda gerçeklestirilen üçlü toplanti hakkinda bilgi verdigi ifade edildi. Aliyev’in Erdogan’a toplantinin sonuçlarinin olumlu oldugunu belirttigi aktarilan açiklamada, Aliyev’in görüsmede, Azerbaycan tarafindan sunulan temel ilkeler esasinda, toprak bütünlügünün karsilikli taninmasi, toprak iddialarindan vazgeçilmesi, sinir belirleme komisyonunun kurulmasi da dahil olmak üzere bir baris anlasmasi taslaginin hazirlamak ve Ermenistan-Azerbaycan arasinda bir çalisma grubunun kurulmasi halkinda alinan kararlari Erdogan’a ilettigi belirtildi.

Açiklamada, Erdogan’in üçlü toplantida elde edilen sonuçlardan duydugu memnuniyeti dile getirdigi kaydedilerek, görüsmede, Ermenistan ile Azerbaycan arasinda bir baris anlasmasinin imzalanmasi, ulasim ve iletisim hatlarinin insasinin bölgede kalici baris ve istikrarin saglanmasina, bölgenin kalkinmasina ve refahina hizmet edeceginin belirtildigi aktarildi.

Liderlerin ayrica, Azerbaycan ve Türkiye arasindaki müttefik iliskilerinin çesitli yönleri hakkinda görüs alisverisinde bulundugu belirtildi.
Kaynak: İHA