Bataklik Davasinda 16 Kisiye Adli Kontrol Sartiyla Tahliye Karari

Kamuoyunda ‘Bataklik’ olarak bilinen uyusturucu ve suç gelirine yönelik yürütülen operasyonun davasinda 16 sanik hakkinda adli kontrol sartiyla tahliye karari verildi.

Bataklik Davasinda 16 Kisiye Adli Kontrol Sartiyla Tahliye Karari


Ankara 33. Agir Ceza Mahkemesince görülen davaya devam edildi. 26’si tutuklu olmak üzere 73 saniktan bazisi tutuklu bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katilirken örgütün elebasi oldugu iddia edilen Nejat Das ve Çetin Gören durusma salonunda hazir bulundu. Davada örgüt elebasi olarak gösterilen saniklardan Nejat Das ve Çetin Gören’in yani sira 53 sanik örgüt üyeligi ve 13 sanik da örgüte yardim etmekle suçlaniyordu. Daha önce hazirlanan iddianamede Das ve Gören hakkinda 450’ser yildan bin 470 yila kadar ‘zincirleme olarak suçtan kaynaklanan mal varligini aklamak’ suçundan hapis cezasi, eski emniyet müdürü Necmettin Yüksek hakkinda ise ‘suçtan kaynaklanan mal varligi aklamak’ ve ‘suç islemek amaciyla kurulan örgüte üye olmak’ suçlarindan 8 yil 6 aydan 20 yila kadar hapis cezasi isteniyor.

16 saniga tahliye

Durusmada daha önce savunmalari alinmayan tutuksuz saniklar Hüseyin Kalmuk, Merve Menga ve Musa Nadir Kale tutuklu bulunduklari cezaevinden savunmalarini yapti. Suçsuz olduklarini söyleyen saniklar örgütle bir baglantilarinin olmadigini ve tahliyelerini beyan etti. Avukat beyanlarinin ardindan kararini açiklayan mahkeme, aralarinda örgüt yöneticisi oldugu iddia edilen Ugur Bülent Göçer’in de bulundugu 16 sanigi adli kontrol sartiyla tahliye etti.
Kaynak: İHA