'6. Çaycumalilar Bulusuyor' Etkinliginin Hazirlik Kurulu Toplandi

Bu yil “Spor ve Baris Kenti Çaycuma” basligiyla gerçeklestirilecek olan “6. Çaycumalilar Bulusuyor” etkinliginin hazirlik kurulu toplantisi, Kaymakam Muharrem Cosgun ve Belediye Baskani Bülent Kantarci’nin katilimiyla yapildi.

'6. Çaycumalilar Bulusuyor' Etkinliginin Hazirlik Kurulu Toplandi
Çaycuma Kaymakamligi ve Çaycuma Belediyesi tarafindan birlikte gerçeklestirilen ve bu yil 6’ncisi yapilacak olan “Çaycumalilar Bulusuyor” hazirlik kurulu toplantisi yapildi. Çaycuma Belediyesi Meclis Salonunda yapilan toplantiya Çaycuma Kaymakami Muharrem Cosgun, Belediye Baskani Bülent Kantarci, önceki dönem belediye baskanlarindan Orhan Yardimci’nin yani sira ilçede kurulu çok sayida sivil toplum örgütü, meslek odasi, siyasi parti temsilcisi, ilgili kamu birimi yöneticisinin yani sira belediye meclis üyeleriyle belediye daire amirleri de katildi.

Hazirlik Kurulu baskanligini yapan Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkindirma Güzellestirme ve Yardimlasma Dernegi Baskani Savas Çiloglu bugüne degin yapilan çalismalar ve programlanan etkinlikler hakkinda bilgi verdi.

Son derece renkli, kültürel düzeyi yüksek, toplumun her kesiminden insanin içinde mutlaka bir seyler bulacagi festival oylumunda bir etkinlik planladiklarini söyleyen Çiloglu, bu yilki etkinligin temasinin “Spor ve Baris Kenti Çaycuma” oldugunu açikladi.

Çiloglu, bulusma sirasinda belirlenen mottoya uygun sekilde yapilacak sportif yarismalarin yani sira konserler, imza günleri, paneller, bisiklet-motosiklet senligi, Hidrellez kutlamalari, uçurtma senligi, yamaç parasütü, halkoyunlari gösterileri, opera ve bale gösterisi gibi çok sayida faaliyetin yapilacagini söyledi.



Etkinlikler içinde uzun yillardir Filyos Vadisi üzerine çalismalar yapan Istanbul Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Avci’nin arastirmalari sirasinda ulastigi bulgu ve bilgileri paylasacagi bir sunumun da yapilacagini söyleyen Çiloglu, kültürel etkinliklerin çesitli sergilerin yani sira “Gurbette Çaycuma” baslikli bir fotograf-belge serginin yer alacagini da bildirdi.

Toplantida konusan Çaycuma Kaymakami Muharrem Cosgun, “Daha önce hazirlik çalismalarina katilip büyük bir heyecanla bekledigimiz etkinligi Covid-19 nedeniyle iptal etmek zorunda kaldik. Bu yil çok iyi düsünülmüs bir program hazirlanmis. Insallah çok güzel bir program olacak. Ben emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Önceki dönem Belediye Baskani Orhan Yardimci’nin da aralarinda oldugu çok sayida katilimcinin çesitli öneriler sundugu toplantida, bu öneriler isiginda etkinlik programini yapmak, faaliyetlerin aksamdan sürmesini saglamak amaciyla bir de etkinlik komitesi olusturuldu.
Kaynak: İHA