Kadiköy'de Retrospektif Serisi Tiyatro Severlerle Bulusuyor

Kasim 2021’de IKSV’nin 25. Tiyatro Festivali ile seyircilerle bulusan Alan Kadiköy ilk sezonunun sonuna yaklasirken retrospektif serisini tiyatro severlerle bulusturmanin heyecanini yasiyor. Kisa sürede tiyatrocularin ve seyircilerin yogun ilgisiyle karsilasan Alan Kadiköy güncel tiyatro ortamina katkida bulunma misyonunu bir adim daha ileri götürmek amaciyla her sezon iki defa düzenlenecek retrospektif serisini baslatiyor.

Kadiköy'de Retrospektif Serisi Tiyatro Severlerle Bulusuyor


Türk tiyatrosunun en önemli yazarlarindan Memet Baydur’la baslayacak olan Alan Retrospektif serisi yerli ve yabanci tiyatro figürlerine egilen programiyla günümüz tiyatrosunun olanaklarinin izini sürmeyi, geçmisle gelecek arasinda bir diyalog alani açmayi hedefliyor. Alan Retrospektif serisinin Memet Baydur’la baslamasi bir tesadüf degil elbette. Bundan yirmi yil önce en verimli döneminde aramizdan ayrilan Baydur, seksenlerin ortasindan ikibinli yillarin basina uzanan yaklasik onbes yillik bir süreçte yazdigi yirmiyi askin oyunuyla sadece Türk tiyatrosunun degil, Türk edebiyatinin da en önemli çagdas ustalari arasinda anilmayi hak ediyor.

Cevat Çapan, Baydur’un oyunlarinin en belirgin özelliginin diyaloglari oldugunu, tiyatrosunun inceliginin “kalin hatli bir eylemselliktense, kisiler arasindaki konusmalarla derdini anlatmasinda” gizlendigini söyleyerek sunlari kaydetti: “Ilginç bir kimyasal madde kullaniyor sanki Memet Baydur. Öyle durumlarla, öyle sözlerle karsi karsiya getiriyor ki insanlari, önemliymis, degerliymis gibi görünen sözlerin ne kadar sahte oldugu, ne kadar gülünç oldugu ortaya çikiyor. Tabi bunun gülünçlükle birlikte acikli bir yani da var.”

Alan Kadiköy Memet Baydur retrospektifi çerçevesinde yazarin üç oyunu, “Menekse Korsanlari”, “Kamyon”, “Yangin Yerinde Orkideler” ve bir öyküsünün “Amcami Ariyorum” farkli kusaklardan yönetmen ve oyuncular tarafindan sahnede okunmasinin yani sira Baydur tiyatrosundan hareketle günümüz tiyatrosu üzerine konuk konusmacilar ile seyircilerin de oyuncular ve yönetmenlere katilmasiyla yapilacak oturumlar düzenlenecek. 7-10 Nisan tarihleri arasinda dört gün boyunca Alan Kadiköy’de seyirciyle bulusacak etkinligin biletleri mobilette satista.

Program ayrintilari söyle:

7 Nisan

20.30 Retrospektif 01 Memet Baydur- Menekse Korsanlari

8 Nisan

20.30 Retrospektif 01 Memet Baydur- Kamyon

9 Nisan

18.00 Retrospektif 01 Memet Baydur- Amcami Ariyorum

20.30 Retrospektif 01 Memet Baydur Söylesi; Memet Baydur’un tiyatrosundan yola çikarak günümüz oyun yazarliginin dinamikleri üzerine bir söylesi

10 Nisan

18.00 Retrospektif 01 Memet Baydur - Yangin Yerinde Orkideler

** Retrospektif 01 çerçevesinde gerçeklesecek olan oyun okumalari biletleri Mobilet üzerinden satista olup söylesi etkinliklerimize katilim ücretsizdir.

** Mekanda ücretli otopark alani bulunmaktadir.

** Program ile ilgili tüm ayrintilar için 0216 414 38 00 numarali telefondan ulasabilirsiniz. Ayrica Sosyal Medya ve Web sitemizden ayrintilari takip edebilirsiniz.
Kaynak: İHA