ABD, Rusya'nin Katildigi G20 Toplantilarina Katilmayacak

ABD Hazine Bakani Janet Yellen, ABD’nin Rusya’nin katildigi G20 toplantilarina katilmayacagini açikladi.

ABD, Rusya'nin Katildigi G20 Toplantilarina Katilmayacak
ABD, Rusya’ya yönelik yaptirimlari her geçen gün artiriyor. Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde konusan ABD Hazine Bakani Janet Yellen, ABD’nin Rusya’nin katildigi G20 toplantilarina katilmayacagini açiklayarak, bu karari G20’de yer alan mevkidaslarina açikça ifade ettigini belirtti.

Yellen, "Baskan Biden, Rusya için herhangi bir finans kurumunda islerin her zamanki gibi olamayacagini açikça belirtti ve kesinlikle onunla ayni fikirdeyim. Rusya’nin G20’den çikarilmasini istedi ve Endonezya’daki meslektaslarima Ruslar orada olursa bir dizi toplantiya katilmayacagimizi açikça belirttim" dedi.

Biden yönetiminden bir yetkili ise, Beyaz Saray’in ABD Baskani Joe Biden’in Rusya’nin bu yilki G20 Zirvesine katilmasi halinde toplantiya katilma ihtimalini dislamadigini ifade etti.

Biden geçtigimiz ay Belçika’nin baskenti Brüksel’de düzenledigi basin toplantisinda, Rusya’nin G20’den çikarilmasi gerektigini belirtmis, ancak hareketi resmilestirmek için diger üyeler arasinda bir anlasmaya ihtiyaç oldugunu aktarmisti.

Öte yandan bir sonraki G20 Liderler Zirvesi, kasim ayinda Endonezya’da yapilacak.
Kaynak: İHA