Yazar Hayati Inanç, Sanliurfalilarla Bulustu

Türkiye’nin taninan ve sevilen ismi Hukukçu-Yazar Hayati Inanç, Ramazan Sokagi’nda gerçeklestirilen etkinlikte Sanliurfalilarla bulustu.

Yazar Hayati Inanç, Sanliurfalilarla Bulustu
Büyüksehir Belediyesi’nin düzenledigi etkinlikler çerçevesinde, Sanliurfalilarla bulusan Inanç, bilgi ve deneyimlerini, sohbetiyle, katilimcilarla paylasti. Inanç, söyleside Sair Nabi’nin siirlerinden ve Urfa edebiyatindan kesitler de sundu. Sanliurfalilarin ilgi gösterdigi söyleside, Yazar Hayati Inanç, Sanliurfa’nin düsman isgalinden kurtulusunun 102. Yildönümü öncesi kentte oldugu için mutlu oldugunu belirterek, “Sanliurfa öncesi Sanli, sonrasi Sanli bir sehirdir” dedi.

Inanç, imani ve kalbi kuvvetli olana hiçbir gücün tesir edemeyecegini de sözlerine ekledi. Söylesinin sonunda Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskanvekili Ahmet Kaytan tarafindan gecenin anisina Yazar Hayati Inanç’a hediyesi takdim edildi. Yazar Hayati Inanç’i Sanliurfa’da tekrar dinleme firsati bulduklarini ifade eden Baskanvekili Kaytan, programin düzenlenmesinde emegi geçen herkesi tebrik etti.

Sanliurfa’nin farkli bir yere sahip oldugunun altini çizen Yazar Hayati Inanç, “Sair Nabi’nin memleketi olmasi hasebiyle, Sanliurfa benim için özel önem arz ediyor. Sanliurfalilarda keskin bir dinleyis gördüm festival havasinda geçen ve açik havada gerçeklesen bir etkinlik olmasina ragmen ciddiyet ve dikkatle dinlediler. Ramazan Ayi’nin bereketi içerisinde geçen bir bulusma oldu insallah hayirlara vesile olur” diye konustu.

Kaynak: İHA