Van Büyüksehir'in Düzenledigi 'Diyabet' Seminerleri Sürüyor

Van’da ilkokul ögretmenlerine yönelik ‘Tip-1 Diyabet’ seminerlerinin ikincisi düzenlendi.

Van Büyüksehir'in Düzenledigi 'Diyabet' Seminerleri Sürüyor
Van Büyüksehir Belediyesinin öncülügünde Il Milli Egitim ve Il Saglik müdürlüklerinin isbirligiyle ilkokul ögretmenlerine yönelik düzenlenen ‘Tip-1 Diyabet’ seminerlerinin ikincisi gerçeklestirildi.

Ipekyolu ilçesindeki Anadolu Imam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen seminere ilçede görev yapan ögretmenler ve diyabetli çocuklarin aileleri katildi.

Seminerin açilis konusmasini yapan Kadin Aile Hizmetleri Dairesi Baskani Selma Biçek, verdikleri hizmetlerin sadece kadinlarla sinirli kalmadigini belirterek, ailelerin her konudaki dertleriyle dertlendiklerini söyledi.

Kadini ve aileyi ilgilendiren her konuda çözüm odakli projeler ürettiklerini belirten Selma Biçek, “Bu özel projenin de fahri mimari Valimiz ve Van Büyüksehir Belediye Baskan Vekilimiz Mehmet Emin Bilmez’in kiymetli esi Meral Bilmez hanimefendidir. Diyabet hastasi çocuklarimizin yasadiklari sikintilari ve sikinti aninda ailelerin neler yapmasi gerektigi konulari hayati önem tasiyor. Bu sebeple baslattigimiz projemizle tüm ilçelerimizdeki egitmenlerimize bu egitim seminerlerini vermeyi planliyoruz. Bu özel ve anlamli projenin hayirlara vesile olmasini diliyor. Il saglik Müdürlügü ve Il milli egitim müdürlügüne desteklerinden dolayi çok tesekkür ediyorum” dedi.

Egitim semineri, Doktor Ceren Beyazid tarafindan ‘Çocuklarda Diyabet ve Okulda Diyabet Bakimi’, Diyetisyen Zeynep Karakus ‘Okulda Saglikli Beslenme ve Diyabetle Yasam’ ve Uzman Psikolog Esra Öcal’in ‘Okulda Diyabet Bakimi ve Ruhsal Destek’ konularinda yaptiklari sunumlarla devam etti.

Proje çerçevesinde 13 ilçedeki 675 okulda bin 878 ögretmene egitim verilecek.
Kaynak: İHA