Tusba Belediyesi'nden, 'Toplu Is Sözlesmesi' Sevinci

Van’in merkez Tusba Belediyesi ile Hizmet-Is Sendikasi arasinda kadrolu isçilerin ücret ile diger mali ve sosyal haklarinin belirlenmesini esas alan ‘Toplu Is Sözlesmesi’ imzalandi.

Tusba Belediyesi'nden, 'Toplu Is Sözlesmesi' Sevinci
Tusba Belediye Baskanlik makaminda düzenlenen ‘Toplu Is Sözlesmesi’ Tusba Belediye Baskani Salih Akman ile Hizmet Is Sendikasi Van Sube Baskani Fatih Akdeniz tarafindan imzalandi. Yapilan toplu is sözlesmesi ile ilgili bir açiklama yapan Tusba Belediye Baskani Salih Akman, göreve geldiklerinden bu yana en iyi zam yapan belediyelerin basinda geldiklerini söyledi.

Isçinin aldigi her kurusun alin terinin karsiligi oldugunu vurgulayan Baskan Akman, “Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da çalisanlarimizin yasam kosullarini en iyi standartlara kavusturmak adina imkanlarimiz dahilinde üzerimize düseni yapmaya devam edecegiz” dedi.

Uzlasilan rakamin bölgedeki isçi ücret ortalamasinin üzerinde oldugunu dile getiren Baskan Akman, “Isçi kardeslerimizin halkimiza hizmet noktasindaki gayretlerini göz önünde bulundurarak bir zam yaptik. Halka hizmet yaparken çalisanlarimizin da hakkini korumus olduk” ifade etti.

Bir açiklama yapan Hizmet Is Sendikasi Van Sube Baskani Fatih Akdeniz ise sendika olarak simdiye kadar Belediye Baskani Salih Akman ile uyum içerisinde çalistiklarini vurgulayarak, “Bir süredir yaptigimiz görüsmeler neticesinde bir sonuca vardik. Sözlesmenin belediyemiz ve üyelerimize açisinda hayirlara vesile olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Yapilan konusmalarin ardinda 2 yila tekabül eden ‘Toplu Is Sözlesmesi’ Tusba Belediye Baskani Salih Akman ile Hizmet Is Sendikasi Baskani Fatih Akdeniz tarafindan imzalandi.
Kaynak: İHA