Samsun'da Narkotik Polisi Roman Mahallesinde UYUMA Uygulamasini Tanitti

SAMSUN – Samsun Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Subesi ekipleri Içisleri Bakanligi’nin uyusturucuyla mücadele çalismalari çerçevesinde hayata geçirdigi UYUMA mobil uygulamasini Romanlarin yasadigi mahalleye giderek tanitti.

Samsun'da Narkotik Polisi Roman Mahallesinde UYUMA Uygulamasini Tanitti
Ekipler Canik ilçesi Yavuz Selim Mahallesi’nde "En Iyi Narkotik Polisi: Anne" projesini anlatti ve bu çerçevede hazirlanan uyusturucuyla mücadele aplikasyonu UYUMA’nin kullanimini gösterdi. Roman kadinlar, gençler ve çocuklar ile mahalle sakinleri narkotik ekiplerini dikkatle dinledi. Mahalle sakinlerine bilgilendirici brosürler de dagitildi. Yapilan bilgilendirme çalismasina Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürü Ali Kovanci da eslik etti. Kovanci, mahallenin önde gelenleriyle görüstü.

Karadeniz Bölgesi Roman Haklari Koruma Federasyonu Genel Baskani Mümin Ergüler, yapilan çalismadan memnun olduklarini ve uyusturucunun yok olmasini istediklerini belirterek, "Mahallemiz olarak uyusturucunun yok olmasini istiyoruz. Neden derseniz eger ki biz bu ufak bir yaraya merhem olmazsak, bu yara yarin kansere çevirecek. Bu yaranin daha tedavi olma sansi yok. Bizim emniyetten istedigimiz bu çalismalarin devam etmesidir. Bu gençlik öldükten sonra okuma olmaz, yazma olmaz, bunlardan polis memuru çikmaz, doktor çikmaz, avukat çikmaz, gençlik elimizde eriyip gider. Onun için bu sekilde biz emniyet güçlerimize güveniyoruz. Bunun çaresini bulacagiz. Hep beraber birbirimizi birakmayacagiz. Emniyet bizimle, biz emniyette olacagiz. Hep beraber birlik olup bunu yok edecegiz" dedi.

Birçok mahalle sakini de uyusturucu kullanimina karsi tepkilerini dile getirdi. Mahalledeki bir sokakta asili olan, “Roman toplumu gençleri mahallene okuluna sahip çik. Mahallemizde kim uyusturucu ve hap satiyorsa namussuz ve serefsizdir, adam degildir” pankarti da dikkat çekti.
Kaynak: İHA