Rize'de Miniklere 'Teknoloji Bagimliligi' Egitimi

Rize Il Saglik Müdürlügü Rize genelinde anaokullarinda görevli okul öncesi ögretmenlere ve ögrenci velilerine yönelik teknoloji bagimliligi egitimi düzenledi.

Rize'de Miniklere 'Teknoloji Bagimliligi' Egitimi
Rize Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetlerine bagli Ruh Sagligi Birimi koordinasyonunda yürütülen “Rize Ili Davranissal Bagimliliklarla Mücadele Eylem Plani” çerçevesinde il ve ilçelerimizdeki 10 anaokulunda düzenlenen egitim faaliyetleri ile 200 veli ve 100 ögretmene egitim verildi.

Saglik Müdürlügü Merkez Toplum Sagligi Merkezinde görevli Çocuk Gelisimci Miraç Serdar tarafindan gerçeklestirilen egitim faaliyetlerinde çocuklarin teknoloji ile nasil tanistirilmasi gerektigi, dijital ortamlarin çocuklarin gelisim dönemlerine etkisi ve ebeveynlere yönelik öneriler ile ilgili bilgiler verdi.

Ailelerin yasadigi sorunlara çözüm önerilerine dair soru cevap etkinligi gerçeklestirilen egitimlerde ayrica Saglikli Hayat Merkezi tarafindan sunulan hizmetlere ve ailelerin bu hizmetlerden nasil yararlanacagi hakkinda bilgilendirme yapti.

Çocuklarinin bilinçlendirilmesi için ebeveynlere büyük rol düstügünü söyleyen Il Saglik Müdürü Doktor Mustafa Tepe, “Birinci basamak koruyucu saglik hizmetleri çerçevesinde sunulan egitim ve farkindalik faaliyetlerinin diger bagimliliklara basamak olan davranissal bagimliliklarin önlenmesinde büyük önemi bulunmaktadir. Davranissal bagimliliklar ülkemizde giderek artmaktadir. Bu nedenle çocuklarimizin çok küçük yaslardan itibaren bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Bu süreçte ebeveynlere büyük roller düsüyor.” dedi.

Büyüklerin teknolojik cihazlari sadece ihtiyaç halinde kullanip küçüklere örnek davranis vermeleri gerektigini sözlerine yansitan Tepe, “Ebeveynler ve çocugun çevresindeki yetiskinler gerek ögretmenler olsun gerekse akrabalari olsun teknolojik cihazlari sadece ihtiyaç halinde kullanarak davranislariyla örnek olmalidir. Yogun teknoloji kullanimina istinaden çocuklarla beraber yapilan etkinlikler onlarin fiziksel zihinsel psikolojik ve sosyal açidan gelismesini desteklemektedir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA