Ressam Önel'in, 'Renkler Ve Lekeler' Isimli Sergisine Ilgi Yogun

Ayvalik Belediyesi Sanat Galerisi Ressam Tayfun Önel’in “Renkler ve Lekeler” isimli resim sergisine ev sahipligi yapiyor. 8 Nisan aksamina kadar gezilebilecek olan serginin açilisini gerçeklestiren Ayvalik Belediyesi Baskan Yardimcisi Ersan Bahar, her hafta bir sanatçiyi konuk etmekten, eserlerini paylasmaktan büyük bir mutluluk duyduklarini belirtti. Bahar, Ayvalik’in turizm kenti olmasinin yani sira, artik bir sanat kenti olarak da anilmaya baslandigini söyledi.

Ressam Önel'in, 'Renkler Ve Lekeler' Isimli Sergisine Ilgi Yogun
Uzun yillar, is hayati ve resim tutkusunu birlikte sürdüren Tayfun Önel, Seref Bigali, Mustafa Akgün, Ramadan Tuzcuoglu ile çalistigini, onlarin yol göstermeleri sayesinde bulundugu yere geldigini ve resim karakterinin olusmasinin saglandigini belirtti.

Tayfun Önel, “Resimlerimde mavi ve turkuvaz doga, deniz ve hayat konseptlerini ön plana çikarmayi tercih ediyorum. Canli, kirletilmemis ve bir ölçüde vahsi renkleri tuvallerime yansitiyorum” dedi.

2012 yilindan 2021 basina kadar Bodrum’da yasayan sanatçi, 2021 basindan itibaren Ayvalik Cunda’ ya yerlestigini, yine deniz, doga resimlerine, mavilerine, eskiden beri sevdigi bir köse olan Cunda’da devam ettigini dile getirdi. Tayfun Önel “Beyaz Dokunuslar” ve “Bodrum Esintileri” gibi kisisel sergilerin yani sira çok sayida karma sergiye eserleriyle katilarak, yurtiçi ve yurtdisinda özel koleksiyonlarda yer aldigini hatirlatti. Önel atölyesinde renk ve lekecilik anlayisi ile eserlerini üretmeye devam ederek, yeni sergilere hazirlik yaptigini ifade etti.

Kaynak: İHA