Putin'den Rus Mallarini Kamulastiran Batiya Açiklamasi 'Bunun Iki Ucu Keskin Bir Silah Oldugunu Kimse Unutmasin'

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, "Bati’dan bazi Rus mallarinin kamulastirilmasina yönelik açiklamalar duyuyoruz. Demek bu kadar ileri gidecekler. Öyleyse bunun iki ucu keskin bir silah oldugunu kimse unutmasin" dedi.

Putin'den Rus Mallarini Kamulastiran Batiya Açiklamasi 'Bunun Iki Ucu Keskin Bir Silah Oldugunu Kimse Unutmasin'
Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin sanayi ve tarimsal kalkinma konulu bir toplantida Rus ekonomisi, dünyadaki enerji ve gida krizi ile ilgili açiklamalarda bulundu. Batili ülkelerin kendilerine yönelik yaptirimlarini elestiren Vladimir Putin, bu adimlarin uluslararasi anlamda krize neden oldugunu savundu. Putin, “Gelismis ülkelerin ekonomi, enerji, gida politikalarindaki hatalari, tüm dünyada gida ürünleri fiyatlarinda keskin bir artisa yol açti. Bu durum, son haftalarda sadece derinlesiyor. Ortaklarimizi, onlarin ekonomi ve enerji alanindaki hatalarini Rusya’ya yikma ve bu baglamda olusan sorunlari yine bizim zararimiza olacak sekilde çözme girisimlerini gözlemliyoruz. Bazi Avrupa ülkelerinin sirketimiz Gazprom üzerindeki baski da dahil olmak üzere dünyadaki enerji sektöründe durum kötülesmesine neden oluyor" dedi.



"Bunun iki ucu keskin bir silah oldugunu kimse unutmasin”

Gazprom’un mal varliklarinin dondurulmasiyla ilgili Almanya ve bazi ülkelerdeki tartismalari isaret eden Putin, "Bati’dan bazi Rus mallarinin kamulastirilmasina yönelik açiklamalar duyuyoruz. Demek bu kadar ileri gidecekler. Öyleyse bunun iki ucu keskin bir silah oldugunu kimse unutmasin” diyerek Batili ülkelere rest çekti.

Dünyadaki gida krizi ve fiyatlardaki artisa deginen Putin, “Bu yil küresel gida kitligi sorununu dikkate alarak ihracat konusunda ihtiyatli olmaliyiz. Artan üretim hacimlerinin Rusya’daki gida fiyatlarinin dünya pazarindan daha düsük olmasini saglayabiliriz” dedi.

Rusya’daki gida fiyatlari ve üretimde yasanan zorluklarla ilgili yine Batinin kendilerine uyguladigi yaptirimlari isaret eden Putin, “Isletmelerin çalismasi ve Rusya ile Belarus’tan gübre tedarik zinciri bloke ediliyor. Bati’da gübre üretimi ise yüksek dogalgaz fiyatlari nedeniyle azaliyor. Fiilen bu da Bati’daki ortaklarimizin faaliyetlerinin bir sonucu” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA