Plevne Kahramani Gazi Osman Pasa, Ölüm Yildönümünde Anildi

Plevne Kahramani Gazi Osman Pasa, vefatinin 122’nci yilinda kabri basinda anildi.

Plevne Kahramani Gazi Osman Pasa, Ölüm Yildönümünde Anildi
Gaziosmanpasa Belediyesi, Plevne Kahramani Gazi Osman Pasa’nin vefatinin 122’nci ölüm yildönümü nedeniyle anma programi düzenledi.

Istanbul’da bulunan Gazi Osman Pasa Türbesi’ndeki kabri basinda düzenlenen anma programi Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Programa Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpasa Kaymakami Numan Hatipoglu ve Plevne Anadolu Lisesi ögrencileri katildi.

Gazi Osman Pasa’yi rahmetle ve minnetle andigini belirten Gaziosmanpasa Kaymakami Numan Hatipoglu, “Ilçemizin adini iftiharla tasidigi Plevne kahramanini anmak isin bir aradayiz. Tabii çöküs döneminin en büyük kahramanlarindan birisi. Fedakarligin timsali olmus adeta. Hayati cepheden cepheye kosturarak geçmis olan bir yigit, büyük komutan” ifadelerine yer verdi.

Plevne Kahramani Gazi Osman Pasa ile ilgili konusan Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, “Büyük bir komutanin ismini gururla tasiyan bir ilçenin sorumlusu olarak burada her yil yaptigimiz gibi büyük komutani rahmetle yad ediyoruz. Kahramanlik destani yazdigi Plevne sehrinin ismini tasiyan Plevne okulu ögrencilerimizle birlikte bu anma gelenegini gelecek nesillere tasimak için buradayiz. Büyük insanlar, büyük komutanlar kolay yetismiyor. Topluma mal olmus ve ölümünden 122 yil sonra bile ayni gururla onu yad etmek Türk milletine yakisir bir davranis. Biz de onu gerçeklestirmeye çalisiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA