Mus'ta Ramazan Ayi Için Gida Denetimleri Siklastirildi

Mus Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri tarafindan tüketici sagliginin korunmasi ve güvenilir gida arzinin saglanmasi amaciyla gida üretim, gida satis ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler gerçeklestirildi.

Mus'ta Ramazan Ayi Için Gida Denetimleri Siklastirildi
Kisa bir süre önce göreve baslayan Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Gün’ün de katildigi denetimde, firin, pastane, kasap, unlu mamuller üretimi yapan is yerleri incelendi. Ramazan ayi nedeniyle denetimleri siklastirdiklarini ifade eden Tarim ve Orman Il Müdürü Mehmet Gün, toplum sagliginin korunmasi, gelistirilmesi ve yüksek seviyede tutulmasi için birincil gerekliligin gida denetimi oldugunu ifade etti.

Soguk zincirin korunmasi için isletmelerin sicaklik ölçerle aninda tespit yaparak gerekli islemleri yapmasi gerektigini aktaran Gün, “Ayrica Ramazan paketi adi altinda muhtelif gidalarin bir arada yer aldigi paketlerin satisinin yapildigi isyerlerine yönelik denetimlerde paket içeriginde bulunan gidalarin son tüketim tarihi ve etiket bilgileri kontrol edilmektedir. Gida hareketliliginin arttigi Ramazan ayi boyunca vatandaslarimizin karsilastiklari sorunlari Alo Gida 174 hattini arayarak bildirmeleri, denetimlerin etkinligini artiracaktir" dedi.

Mehmet Gün, yapilan denetim sonunda hijyen kurallarina uyarak saglikli ürünleri vatandasa sunan isletme sahiplerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA