Erzurum'da PKK Operasyonu Açiklamasi Aralarinda HDP Ilçe Baskaninin Da Oldugu 6 Kisi Gözaltina Alindi

PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin desifre edilmesine yönelik olarak sürdürülen çalismalarda sabah saatlerinde, Terörle Mücadele Sube Müdürlügü, Istihbarat Sube Müdürlügü ve Özel Harekât Sube Müdürlügü ile koordineli sekilde yapilan operasyonel çalisma sonucunda düzenlenen operasyonda aralarinda HDP ilçe baskaninin da oldugu 6 kisi gözaltina alindi.

Erzurum'da PKK Operasyonu Açiklamasi Aralarinda HDP Ilçe Baskaninin Da Oldugu 6 Kisi Gözaltina Alindi
“Silahli terör örgütüne üye olmak, terör örgütü mensuplarina yardim/yataklik yapmak, terör örgütü propagandasi yapmak” suçlarina karistiklari tespit edilen Sadrettin Ö., Perihan Ö., Polat Ö., Berivan K., Abdurrahman D. ve Sevda D. isimli sahislar, Palandöken, Hinis ve Tekman ilçelerinde 6 ayri adreste yapilan es zamanli operasyon sonucu yakalanarak gözaltina alindi.

Sahislarin ikametlerinde yapilan aramalarda, 1 adet 9 mm çapinda Çek 14’lüsü tabir edilen tabanca, bu tabancaya ait 2 adet sarjör, 151 adet 9 mm çapinda fisek, 2 adet ruhsatsiz av tüfegi, 82 adet av tüfegi fisegi, örgüt mensuplarina ait fotograflar, çok sayida hakkinda toplatma karari bulunan örgütsel içerikli kitaplar, çok sayida dijital malzeme ele geçirildi.

Sahislarin Terörle Mücadele Sube Müdürlügündeki islemleri devam ediyor.
Kaynak: İHA