Çorum'da 5 Nisan Avukatlar Günü Kutlamasi

Çorum’da 5 Nisan Avukatlar günü Çorum’da kutlandi.

Çorum'da 5 Nisan Avukatlar Günü Kutlamasi
Adliye Binasi önünde düzenlenen törende Atatürk Aniti’na çelenk sunan Baro Baskani Av. Turan Kalipçi, “Hiçbir avukati yalniz, hiçbir vatandasi savunmasiz birakmayacagiz” dedi.

Adaletin ekmek gibi, su gibi temel bir ihtiyaç oldugunu vurgulayan Kalipçi, adalet duygusunun yaygin ve ayrim gözetmeden esit uygulandiginda amacina ulasacaginin altini çizdi.

Adaletin tecellisinde büyük katkilari bulunan, yarginin kurucu unsurlarindan biri olan avukatlarin, bagimsiz yarginin ve çagdas hukuk sisteminin ayrilmaz unsurlari olduguna dikkat çeken Kalipçi, “Geçmisten günümüze var olmus tüm hukuk sistemlerinde, sistemlerin olusturulmasinda ve gelistirilmesinde avukatlar etkili rol oynamistir. Avukatlar mevcut hukuk sisteminde öngörülmemis bir problem ortaya çiktiginda bunu hukuk sistemine ve kamuoyuna tasiyarak hukukun gelismesine öncülük ve aracilik eder. Avukatlik meslegi bu haliyle yargi sisteminin en genis çerçeveli ve gelistirici unsurudur. Avukatlar toplumlarinin aynasidir. Bu sözden yola çikarak mutlu bir toplum isteniyorsa o toplumun hukuki sorunlarini çözen mekanizmalar arasinda her türlü düzenleme ve gelistirmeyi yapan avukatlarimiz gerekli sosyal haklara ve iyi bir yasam kalitesine kavusturulmalidir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA