Bozüyük'te Ayçiçegi Ve Nohut Tohumu Dagitimi Yapildi

Bozüyük ilçesinde, Yaglik Ayçiçegi Üretimini Gelistirme Projesi ve Tarlada Nohut Nadasi Umut Projesi ile gerçeklestirilecek “Ayçiçegi ve Nohut Tohumu” dagitim töreni düzenlendi.

Bozüyük'te Ayçiçegi Ve Nohut Tohumu Dagitimi Yapildi
Bozüyük Belediyesi Kapali Pazaryeri otopark alaninda düzenlenen programa Bilecik Valisi Dr Kemal Kizilkaya, Tarim ve Orman Il Müdürü Necmettin Yoldasi, Bozüyük Kaymakami Adem Öztürk, Belediye Baskan Yardimcisi Mahmut Findik, Il Genel Meclis Üyeleri ve çiftçiler katildi.

Programin açilis konusmasini yapan Tarim ve Orman Il Müdürü Necmettin Yoldasi “Malumunuz gida stratejik bir ürün. Özellikle yaglik ayçiçeginin son yillarda hem pandemiden hem de savaslardan dolayi ürün arzinin halkalarinin kopmasindan dolayi ihtiyaç dogdu” diyerek ilimizde üretilen tarim ürünleri hakkinda bilgi verdi.

Il Müdürü Yoldasi’nin ardindan konusan Vali Kizilkaya da, "Son dönemde özellikle ayçiçegi yaginda gördügümüz talep bizim üretimimizi daha da çok artirmayi gerektirdiginin bir kez daha altini çizdi. Bugün yapacagimiz faaliyet aslinda Bilecik ve Bilecikli çiftçimizin hem üretimini artiracak hem de refahini. Ilimizin ilerlemesini saglayacak çok ciddi bir faaliyet” diyerek Bilecik ilinde yapilan yaglik ayçiçek yagi üretimi ile ilgili bilgiler verdi.

Konusmalarin ardindan dua edilerek tohum dagitimi yapildi.

Ayçiçegi ve nohut tohumu dagitim töreninde çiftçilerle görüserek sohbet eden Bozüyük Belediye Baskan Yardimcisi Mahmut Findik, tohumlarin bereketli olmasi ve çiftçilerin yüzünün gülmesi temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA