Avcilar'da Kameramanin Kornea Nakli Yapilan Gözüne Yumruk Atan Sahislarin Yargilanmasina Devam Edildi

Avcilar Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürlügü’nde görevli kameramana yumruk atarak kornea nakli yapilan gözünde görme kaybina neden olan sahislarin yargilanmasina devam edildi. Mahkeme ara kararinda tutuklu 2 sanigin tahliyesine karar verdi.

Avcilar Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürlügü’nde görevli kameramana yumruk atarak kornea nakli yapilan gözünde büyük oranda görme kaybina neden olan sahislarin yargilandigi davanin görülmesine devam edildi.

Küçükçekmece 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada, tutuklu müsteki saniklar Deniz Erdem ve Servet Erdem ile taraf avukatlari hazir bulundu. Durusmada, Ercan Yüksel’in kornea nakli yapilan gözündeki yaralanmanin tespiti için Küçükçekmece Adli Tip Sube Müdürlügü tarafindan rapor düzenlendigi aktarildi.

Raporda, Yüksel’in 2019 yilinda sag gözünden, 2021 yilinda ise sol gözünden ameliyat edilerek kornea nakli yapildigi aktarildi. Olayin arindan Yüksel’e göz muayenesi yapildiginin belirtildigi raporda, sol göz görmesinin el hareketini algilayabilme seviyesine düstügü ve ameliyat edildigi açiklandi. Yüksel’in son yapilan göz muayenesinde ise görme keskinliginin bir metreden parmak sayma seviyesinde oldugu belirtildi. Raporda, sol gözde tespit edilen görme kaybinin duyularindan veya organlarindan birinin islevinin yitirmesi niteliginde oldugu belirtildi.

Söz verilen tutuklu müsteki saniklar ise pisman olduklarini söyleyerek tahliyelerini talep etti.

Ara kararini açiklayan mahkeme, tutuklu sanik Deniz ve Servet Erdem’in tutuklu kaldiklari süreyi göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi. Durusma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Olayin Geçmisi

Avcilar Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürlügü’nde görevli kameraman Ercan Yüksel, fotografçi Hasan Canberk Savaseri ile soför Mevlüt Çaliskan’in kar yagisinin etkili oldugu 28 Ocak günü ilçedeki olumsuz durumu görüntülemek için göreve çikmislardi. 3 kisi seyir halindeyken kayganlasan yolda ayni istikamette giden Arslan, Servet ve Deniz Erdem’in bulundugu araca arkadan çarpmisti. Araçtan inen Arslan, Servet ve Deniz Erdem ile Avcilar Belediyesi’nin 3 çalisani arasinda çikan tartisma kavgaya dönüsmüstü. Kavga sirasinda müsteki saniklar Servet ve Deniz Erdem’in Ercan Yüksel’in gözüne birçok kez vurarak hayati tehlike geçirmeyecek ve basit tibbi müdahaleyle iyilesemeyecek sekilde yaralanmisti. Hazirlanan iddianamede, müsteki sanik Arslan Erdem’in ‘kamu görevlisini basit yaralama’ suçundan 1 yil 6 aya kadar, tutuklu olan müsteki saniklar Deniz ile Servet Erdem’in de ‘basit yaralama’ ve ‘kamu görevlisini kasten yaralama’ suçundan ayri ayri 2 yildan 6 yila kadar hapisle cezalandirilmalari talep edilmisti. Müsteki saniklar Hasan Canberk Savaseri, Mevlüt Çaliskan ve Ercan Yüksel’in ise ‘basit yaralama’ suçundan 1 yil 6 aya kadar hapisleri talep edilmisti.
Kaynak: İHA