AK Parti Grup Baskanvekili Özkan'dan 'Avukatlik Kanunu Teklifi' Açiklamasi

AK Parti Grup Baskanvekili Cahit Özkan, yapilacak yeni düzenleme ile avukatlik stajina fiilen engel olmamak sartiyla herhangi bir iste sigortali olarak çalismanin avukatlik stajinin yapilmasina engel olmayacagini söyledi.

AK Parti Grup Baskanvekili Özkan, TBMM’de Avukatlik Kanunu’nda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi’ne iliskin açiklama yapti. Özkan, kamuda çalisan avukatlarin stajlarini yapabilmeleri ve stajlarini yaparken mesleki deneyimlerini kaybetmemelerini saglayacak yasal düzenlemeyi açikladiklarini ve Meclis Baskanligina sunacaklarini belirtti.

Özkan, “Sadece kamuda çalisan avukatlar degil, hem kamu hem de özel sektörde çalisan hukuk mezunlarinin avukatlik stajini yapabilmelerine imkan saglayacak kanun teklifi baslica üç düzenleme getiriyor. Bir taraftan kamuda çalisan hukuk mezunlari stajlarini yaptigi dönemde ücretsiz izinle stajlarini yapacak olurlarsa bu süre bir yilla sinirli kalsin, staj süresi içinde ücretsiz izinli olarak stajlarini yapabilsinler. Diger taraftan özel sektörde Sosyal Güvenlik Kurumu’na bagli olarak çalisirken stajini yapmak isterse, staji Sosyal Güvenlik Kurumu’na bagli bir yerde çalisiyor olmasi nedeniyle yanmasin, stajini yapabilsin. Bu süre içinde ücret almalarinda sikinti olmayacak. Kamu ve özel sektörde çalisanlar stajini yaptigi dönemde çalismalari içinde ücret alirlarsa daha evvel stajlari yaniyordu, bu da söz konusu olmayacak” diye konustu.

Adli yardim ödenegi konusunda ise Özkan, “Özellikle adli yardim ödeneginin dagitimiyla ilgili Istanbul ve Ankara’da birden çok baronun bulunuyor olmasi adaletsizlik öngörüyordu. Burada her baronun üye sayisi dikkate alinarak kademeli adli yardim ödenegi dagitilmasini hayata geçirmis olacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA