(ÖZEL) Alman Fotografçinin Gözünden Istanbul'un Yunuslari

Alman amatör fotografçi Johannes Moths, 2 yil boyunca Istanbul’da yunus baliklarini görüntüledi. Alman fotografçinin sosyal medyada yayinladigi görüntüler büyük begeni topladi.

(ÖZEL) Alman Fotografçinin Gözünden Istanbul'un Yunuslari
Korona virüs salgini baslamasiyla birlikte sokaga çikma kisitlamalarinin uygulanmasi daha önce nadir gözüken hayvan türlerinin daha sik görülmesine neden oldu. Istanbul’da uygulanan sokaga çikma kisitlamalarinda bogaz trafiginin azalmasiyla yunuslar da daha sik görülmeye baslandi. Alman amatör fotografçi Johannes Moths, Istanbul Bogazi’ndaki yunuslarin en özel anlarini 2 yil boyunca görüntüleyip sosyal medya hesaplarinda paylasti. Ortaya daha önce görülmemis belgesel kalitesinde görüntüler çikti. Sevimli yunuslar bazen balikçilari suyun metrelerce üzerine ziplayarak selamladi. Bazen ise dev kargo gemilerinin önünde onlarla adeta yarisircasina yüzerken görüntülendi.

“Yunuslari bazen 3 dakika bazen ise 3 saat bekliyorum”

Yunuslari görüntülemek için çogu zaman gün dogumundan önceki zamani tercih ettigini ifade eden Alman amatör fotografçi Johannes Moths, “Ise gitmeden önce çogu zaman scooter ile Istanbul’u dolasiyorum. Video ve fotograf çekmek için ise gün dogumundan önce ve gün batimindan sonraki zamanlar en güzel zamanlar benim için. Yunuslari bazen 3 dakika bazen ise 3 saat bekliyorum. Kimi zaman 5 saniye gözüküp 2 saat kayboluyorlar. Yunuslar genellikle balikçi teknelerine yakindirlar veya büyük kargo gemilerinin önünde olurlar. Bu kadar kalabalik bir sehirde yunuslari görmek çok özel. Bogaziçi Köprüsü, Galata Kulesi, cami, vapur gibi Istanbul’un simge yapilarinin önünde yunuslari yakalamak istiyorum. Bogaz’a tekrar tekrar çikma motivasyonum oluyor. Çogunlukla eve tek fotografsiz dönüyorum” dedi.

Kaynak: İHA