Kirsaldaki Ögrencilere Ücretsiz Berber Ve Kuaför

İçel’de Toroslarin zirvesinde, kirsal bölgelerde egitim gören bin 500 ögrenciye düzenli olarak berber ve kuaför hizmeti verilmeye baslandi.

Kirsaldaki Ögrencilere Ücretsiz Berber Ve Kuaför
Erdemli Belediyesi ile Milli Egitim Müdürlügü isbirliginde, “Kirsaldaki ögrencilere ücretsiz berber ve kuaför” projesi hayata geçirildi. Belediye bünyesinde çalisan berberler, milli egitim bünyesinde faaliyet gösteren egitmenler ve iki kurumun gönüllü kursiyerlerinden olusan ekip, ilçenin kirsal bölgelerinde egitim gören ögrenciler için kollari sivadi. Gönüllü ekibin ilk adresi ise Kösbucagi Ilkokulu oldu. Gönüllü ekip, okul bahçesinde ögrencilerin saç kesimi ve saç bakimlarini yaparak yüzlerini güldürdü.

Kent merkezinde ne varsa kirsalda da onun olmasi gerektigini ve bu çerçevede projeleri hayata geçirdiklerini belirten Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, “Kentte ne varsa kirsalda da aynisi olacak düsüncesiyle hareket ediyoruz. Erdemli merkezde yaptigimiz hizmetlerin tamamini kirsalda da, köylerimizde de yapiyoruz. Su anda kirsaldayiz, Erdemlimizin büyük köylerinden bir tanesi Kösbucagi köyündeyiz ve bizim belediyecilik anlayisimizda yediden yetmise insanlara hizmet var. Su anda ilkögrenimine devam eden çocuklarimizin saç tirasini yapiyoruz. Hizmetlerimizin tamamini diger kamu kurumlariyla birlikte ifa etmeye çalisiyoruz. Özellikle simdi burada hizmet verdigimiz kuaförlük hizmetini, berber hizmetini ve diger hizmetleri milli egitim müdürlügümüz vasitasiyla birlikte insanlarimiza, gençlerimize hizmeti birlikte götürüyoruz" dedi.

Berber hizmetinin yediden yetmise herkese yönelik bir hizmet oldugunu dile getiren Tollu, "Mesela engelli vatandaslarimizin, yasli vatandaslarimizin zaruret içerisinde berbere ulasamayan vatandaslarimizin evine kadar gidip belediyemizin berberleri onlara da hizmet ediyor. Dolayisiyla yaptigimiz bu hizmet elbette gençlerimizden ayirt edemezdik, çocuklarimizdan ayirt edemezdik. Ilkögretime devam eden çocuklarimizin su anda berber ve kuaför ihtiyaçlarinin tamamini biz ayagina gelerek, okullarimiza gelerek milli egitim müdürlügümüz ile birlikte karsiliyoruz ve gençlerimizin gözündeki isilti zaten dünyada her seye deger” diye konustu.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Yusuf Açikyörük de, "Buradaki ögrencilerimizin bu çalismadaki gözlerinde az önce belirttiginiz isik, mutluluk görülmeye deger. Ana nedenimiz bizim zaten ögrenci, ögrencilerin en iyi sekilde yetismesi. Sadece ögretim boyutu degil, ögretim boyutu disinda da çocuklarimizin huzurlu, mutlu olmasi" ifadelerini kullandi.

Yapilan çalismayi önemli buldugunu ve ögrencilerin hayatlari boyunca unutmayacagini dile getiren muhtar Saadettin Demir ise, “Ögrencilerimize bir ani olur, bir hizmet olur, bu ögrencilerimiz bu isi ömrü boyunca unutmayacagini düsünüyorum. Bizim de çocuklugumuzda böyle bir sey yapilsaydi, biz de bu yasta bile unutmazdik bu isi” seklinde konustu.

Saç kesimi ve bakimi yapilan ögrenciler ise mutluluklarini dile getirerek tesekkür etti.
Kaynak: İHA