Kirmizi Gülün Altindan Uyusturucu Çikti

Istanbul’dan bayramda piyasaya sürülmek üzere Denizli’ye getirilen yüklü miktarda uyusturucu, jandarma narkotik ekiplerinin engeline takildi. Uyusturucuyu kirmizi gül ile kamufle eden süpheliler, seyir halindeki araca düzenlenen operasyonla gözaltina alindi.

Kirmizi Gülün Altindan Uyusturucu Çikti


Edinilen bilgiye göre; bayram tatilinde piyasaya sürülmek üzere Istanbul’dan Denizli’ye yüklü miktarda uyusturucu madde getirilecegi ihbarini alan Il Jandarma Komutanligi KOM Sube Müdürlügü Narkotik Büro Amirligi ekipleri, Çardak Cumhuriyet Bassavciligi’nin koordinesinde operasyon için hazirliklara baslandi. 1 aydir devam eden teknik takip sonucu Istanbul’dan yola çikan araç, güzergah boyunca dakika dakika izlendi. Süpheli araç, Denizli’nin Çardak ilçesine ulasmasinin ardindan jandarma narkotik ekipleri, süphelinin yakalanmasi için dügmeye basti.

Aracin kirmizi isikta durmasiyla birlikte bir anda aracin etrafini çevreleyen jandarma narkotik ekipleri, süpheli araç sürücüsü M.K. ve yaninda yolcu olarak bulunan S.K.’yi daha ne oldugunu anlayamadan aracindan indirip kiskivrak gözaltina aldi. Güvenli bir bölgeye çekilen otomobilde uyusturucu madde arama köpekleri ‘Manset’ ve ‘Arya’ esliginde yapilan arama yapan jandarma görevlileri, uyusturucunun gizlendigi yeri görünce saskinlik yasadi.

Uyusturucuyu gül ile kamufle etti

Hassas burunlu köpeklerin, yolcu koltugunun altinda bulunan el çantasini isaret etmesinin ardinda, çantada detayli arastirma yapildi. Çantanin içerisinde bulunan ve üzerine 1 adet kirmizi gül ilistirilmis hediye paketinde, köpeklerin kokuyu hissetmemesi için onlarca posete sarilmis vaziyette 2 kilo 210 gram metanfetamin maddesi ve 5 bin 200 adet uyusturucu hap ile suçtan elde edilen 3 bin 100 TL nakit para ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemeler muhafaza altina alinirken, süpheliler ifade islemlerinin ardindan mahkemeye sevk edildi. ‘Uyusturucu ticareti yapmak’ suçundan hakim karsisina çikartilan süpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA