Bakan Çavusoglu'ndan Almanya'ya Osman Kavala Tepkisi Açiklamasi 'Almanya Haddini Bileceksin '

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, “Türkiye’de bir yargi süreci var. Yargi yeri geldigi zaman gerekli karari verir. Osman Kavala ile ilgili de kararini verdi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaslari ile ilgili yargi kararlari varken, bazi ülkeler neden Osman Kavala’yi ön plana çikariyorlar. Almanya bizim kendi vatandasimiz için neden benim büyükelçimi bakanliga çagiriyor. Biz de geregini yaptik. Alman büyükelçisini çagirdik bakanligimiza. Hadlerini bildirdik. Bizim içislerimize karisamazsiniz. Almanya haddini bileceksin” dedi.

Bakan Çavusoglu'ndan Almanya'ya Osman Kavala Tepkisi Açiklamasi 'Almanya Haddini Bileceksin '
AK Parti Antalya Il Baskanliginin iftar programi Mimar Sinan Kongre Merkezinde gerçeklestirildi.

Iftara Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, AK Parti Antalya Milletvekilleri, AK Parti Antalya Il Baskani Ibrahim Ethem Tas, ilçe belediye baskanlari, meclis üyeleri ve çok sayida partili katildi.

Toplantiya Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ise video konferans yöntemi ile baglandi.

“Ukrayna savasi ile ilgili yaptigimiz çaban ortadadir”

Vatandaslara seslenen Bakan Çavusoglu, “Covidd’en toparlanmayi görmüstük ki Rusya-Ukrayna savasi basladi.

Diger taraftan yüksek enerji fiyatlari ve 50 yildir dünyada görülmeyen yüksek enflasyon ve issizlik yansimalari da var. Türkiye’yi de bu olumsuz gelismelerin etkilememesi mümkün degil. Mutlaka etkiliyor ve etkiledi. Enflasyon gibi bizim de rahatsiz oldugumuz sorunlari çözmemiz gerekiyor. Olumsuz gelismelerin etkilerini en aza indirmek için yogun çaba sarf ediyoruz. Sadece kendimizi düsünmüyoruz. Küresel sistemin de reforma edilmesi gerektigini söyleyerek bu dogrultuda çaba sarf ediyoruz. Ukrayna savasi ile ilgili yaptigimiz çaban ortadadir. Bugün seven sevmeyen kim varsa herkes Türkiye’nin bu konuda oynadigi rolü biliyor ve taktir ediyor. Yani basimizda bulunan bir yangini söndürmek için çaba sarf ediyoruz. Ama bunu bizden baska basaran bir ülke ve bir lider yok” dedi.



“Latin Amerika ile ticaretimiz 1 milyardan 15 milyar dolara çikti”

Dünyada Türkiye’nin oynadigi rolü bilmeyenin olmadigini belirten Çavusoglu, “En ücra köselerde 3 bin 4 bin nüfuslu ülkeler bile Türkiye’yi biliyor ve taniyor. Türkiye artik bölgesel bir güç degil küresel bir güç derken bunu söylüyoruz, bunu anlatmaya çalisiyoruz. 6 Latin Amerika ülkesini ziyaret ettim. Brezilya’da 2 toplanti yaptik. Hepsinin ortak söyledigi sudur; ‘Türkiye’nin yaptigini hiç kimse yapamazdi, iyi ki Recep Tayyip Erdogan gibi bir lider var. Iyi ki siz varsiniz.’ Birçok bakanla görüstük. Hepsi Türkiye ile görüsmek istiyor. Türk firmalarinin oralarda yatirim yapmasini istiyorlar. Her biri her ülke Türk savunma sanayisinden istifade etmek istiyorlar. Kendi ülkelerinde yatirim yapmak istiyorlar. Bu kadar ülke neden Türkiye ile isbirligi yapmak istiyor? Çünkü Türkiye’yi, Türk insanini seviyorlar. Bizim onlara yaklasimimizi seviyorlar. Latin Amerika ile ticaretimiz 1 milyardan 15 milyar dolara çikti. Temsilciklerimiz 6 iken 18 çikti. Onlarin da bizde elçilik sayisi 16 oldu” sözlerine yer verdi.

“Filistin davasina ve Kudüs’e her zaman herkesten daha fazla sahip çikmaya devam edecegiz"

Asya ülkeleri ile somut projeler hayata geçirdiklerini belirten Bakan Çavusoglu, “Türkiye küresel bir güç. Türk beklenendir, Türk bir umuttur. Iliskilerimizin limonu oldugu ülkeler ile de iliskilerimizi güçlendirmek için adimlar atiyoruz. Bizim Israil ile olan iliskimiz hiçbir zaman Filistin pahasina olmaz. Filistin davasina ve Kudüs’e her zaman herkesten daha fazla sahip çikmaya devam edecegiz. Bizim normallesme sürecimize ne diyorlar? Simdi bahane bulmaya basladilar o sebep bu sebep. Bakmayin bunlarin böyle söyledigine. 2 sene önce de neden bu ülkeler ile kötüsünüz diye sorguluyorlardi. Biz ne yaptigimizi biliyoruz ülkemizden ve kendimizden eminiz. Büyük düsünüyoruz. Hiç kimseyi küçümsemiyoruz. Gücümüzü kimsensin aleyhine kullanmiyoruz. Bunlari yapabilmek için güçlü olmamiz gerekiyor. Türkiye’nin ekonomisi bitmis, Türkiye sifiri tüketmis ülke gibi tablo çizmeye çalisiyorlar. Bunlar yalandir. Sizin zamaninizda ihracat 36 milyar dolardi simdi 250 milyar dolara çikti. Türkiye dünyanin en büyük 11. ülkesidir. Nerede bitmis Türkiye? Geçmiste de buna benzer sorular yasadik. Hepsini astik. Asacagiz” diye konustu.



“Alman büyükelçisini çagirdik bakanligimiza, hadlerini bildirdik”

Baskalarindan talimat alarak Türkiye’de politika üretmenin dogru bir sey olmadigini belirten Çavusoglu, “Bu bagimsiz Türkiye anlayisina aykiridir. Türkiye’de bir yargi süreci var. Yargi yeri geldigi zaman gerekli karari verir. Osman Kavala ile ilgili de kararini verdi. Türk yargisi sadece bir kisi ile ilgili mi karar veriyor. Binlerce milyonlarca davalar var. Birçok reform yaptik yapmaya devam ediyoruz. Bu kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaslari ile ilgili yargi kararlari varken, bazi ülkeler neden Osman Kavala’yi ön plana çikariyorlar. Bizim Almanya’da 3.5 milyon civarinda vatandasimiz var. Orada da Türkler ile ilgili davalar oluyor. Almanya bizim kendi vatandasimiz için neden benim büyükelçimi bakanliga çagiriyor. Çünkü bunlar fonluyor bunlar kullaniyorlar. Türkiye’nin içine müdahale etmek için bu tür insanlari kullaniyorlar. Biz de geregini yaptik. Alman büyükelçisini çagirdik bakanligimiza. Hadlerini bildirdik. Bizim içislerimize karisamazsiniz” dedi.



“Siz Türk milletinden üstün degilsiniz”

Almanya’nin Türkiye’nin içislerine karisamayacagini belirten Bakan Çavusoglu, sunlari kaydetti:

“Haddini bileceksin. Ayni sekilde Alman büyükelçiye de Türk iç siyasetine müdahale etmemesi gerektigini hatirlattik. Büyükelçinin görevi bellidir. Içeride belli partilere talimat vererek onlari dizayn etmeye çalisarak Türkiye’nin iç siyasetini yönetmeye çalisiyorlar. Siz Türk milletinden üstün degilsiniz. Türkiye’de karari Türk milleti verir. Ülkemize tepeden bakanlara ders vermeye çalisanlara hadlerini bildiriyoruz. Biz onlarin iç siyasetine karismiyoruz onlar da karisamaz. Ramazan ayinda Islam düsmanligi had safhada. Elestirmek hakkimizdir. Bunun da bir limiti vardir. Raporlar hazirlayip gerekli yerlere iletiyoruz. Bunlar varsa rapor edilir.”

“Bundan sonra da 2023 hedeflerimiz için çalismaya gayret edecegiz”

AK Parti Antalya Il Baskani Ibrahim Ethem Tas ise, “Bulusmamizin asil amaci birligimizi ve dirligimizi pekistirip bir ve beraber oldugumuzu tüm Antalya’ya göstermektir. Oylarimizi arttirarak yolumuza devam ettik. Bundan sonra da 2023 hedeflerimiz için çalismaya gayret edecegiz. Ramazanda hep birlikte Antalya’da on binlerce hemserimizin gönül sofrasina konuk olduk. 19 ilçemizde gönül soframizda bulustuk. Gece gündüz demeden hep birlikte güzel ve bereketli çalismalara imza attik. Durmak yol yola devam diyoruz. Davaya emek vermis herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü ise konusmasinda partililerin Ramazan bayramini kutlayarak katilimlarindan ötürü tesekkür etti.
Kaynak: İHA