Kars'ta Harp Tarihi Müzesi Yogun Ilgi Görüyor

Kars’ta "Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi" yogun ilgi görüyor.

Kars'ta Harp Tarihi Müzesi Yogun Ilgi Görüyor
Osmanli Devleti tarafindan dogu sinirlarinin korunmasi için yapilan ve Osmanli-Rus Savasi’nda bir tabur askerin sehit düstügü, literatüre "Kanli Tabya" olarak geçen Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi, yerli ve yabanci turistlerin akinina ugruyor.

Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi’nde, Sarikamis Harekati’nin canlandirilmasi, donan askerlerin bugulu camdan gösterilmesi ziyaretçilerine duygulu anlar yasatiyor.

Balmumu heykellerin yani sira müze girisindeki aynalar vasitasiyla sehit askerlerin sonsuza kadar anilmasi amaciyla çariklari üzerine konulan isiklarla anlatildigi müze, ziyaretçilerine tarihe yolculuk yaptiriyor.

Kars’i çok begendiklerini ifade eden Tekin Odabasoglu, “Kars’i çok begendik. Suan da Harp Müzesi’ndeyiz. Harp Müzesini geziyoruz. Ama gerçekten tarihi dokusunu, dogal ortamini çok çok begendik çok memnun kaldik, Kars gerçekten herkesin görmesi ve gezmesi gereken bir yer” dedi.

Çok duygulandigini belirten Nejla Kalpakçi, “O kar firtinasini burada görsel yapmislar, onu izlerken bile tüylerim diken diken oluyor. Askerlerin o kar firtinasi halini düsünüyorum. Beni çok duygulandiriyor. O kadar sehitlerimizi animsarken çok duygulaniyorum” diye konustu.

Türkiye’de Çanakkale ve Edirne’den sonra sadece Kars’ta bulunan interaktif özellikli müze, açilisindan itibaren yerli ve yabanci turistlerin ugrak yeri oluyor.
Kaynak: İHA