Elleriyle Yaptigi Dogal Manda Yogurdunu Cumhurbaskani Erdogan'a Ikram Etmek Istiyor

Denizli’nin Buldan ilçesinde manda yetistiriciligi yapan Cafer Özyurt, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in geçtigimiz günlerde bir toplantida, manda yogurdu tükettigine ve saglik açisindan önemine deginmesinden dolayi kendi yetistirdigi mandalarin yogurdunu Erdogan’a ikram etmek istiyor.

Elleriyle Yaptigi Dogal Manda Yogurdunu Cumhurbaskani Erdogan'a Ikram Etmek Istiyor
Buldan’in dogal güzellikleri ve iklimiyle ünlü Süleymanli Mahallesi’nde manda yetistiriciligi yapan Cafer Özyurt, kendi yetistirdigi mandalarin yogurdundan Cumhurbaskani’na ikram etmek istedigini belirtti.

Kendisine ait olan restoraninda kendi yetistirdigi mandalarin sütünden yogurt imalati yaptigini söyleyen Cafer Özyurt, mandanin bakiminin diger büyükbas hayvanlara göre daha zor oldugunu belirtti.

Manda yogurdunun kanser hastalari ve süt çocuklarinin kemik gelisiminde faydali oldugunu söyleyenlerin kendisinden aldigini vurgulayan Özyurt, mandalarin günde 6 kilo süt verdigini ifade etti.



“Cumhurbaskanimiza bir kova manda yogurdu ikram etmek istiyorum”

Mandalarin sütü, yogurdu, kaymaginin çok talep edildigini anlatan Cafer Özyurt, “Buldan Yayla Gölü, manda yetistiriciligi için çok elverisli bir bölge. Bölgede yasayan herkese manda yetistiriciligi yapmalarini tavsiye ediyorum ama benden baska yapan yok. Baskalari da yapsin ki bölgemiz manda yetistiriciligi ile de ün salsin. Gerçekten de kazanç kapisi olacaktir. Sütü, yogurdu, kaymagi çok talep ediliyor. Ben Afyon’dan iki yil önce mandalarimi satin aldim. O günden itibaren manda yetistiriyorum. Benden baska kimse mandalarin yanina yaklasamiyor. Her gün ayni elbise ile yanlarina gidip beslenmelerini ve sagimini yapiyorum. Birkaç gün bir yere gitsem kimse bakimlarini yapamiyor. Mandalar sakinligi ve huzuru seviyor. Gölün etrafinda yayiliyor, dogal besleniyor, istedikleri zaman gölün içine giriyorlar. Sütünden yogurt ve kaymak yapiyorum. Kanser hastalari ve süt çocuklarinin kemik gelisiminde faydali oldugunu söyleyenler benden talep ediyorlar. Disaridan çok isteyen oluyor. Sütü arttigi müddetçe ben yogurt ihtiyaçlarini karsilamaya çalisiyorum. Kendi restoranimda müsterilerimin isteklerini karsiliyorum" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan’a manda yogurdunu gündeme getirdigi için tesekkür eden Özyurt, "Cumhurbaskanimizin katildigi bir toplantida manda yogurdu yedigini ve manda yogurdu tüketilmesini tavsiye ettigini ögrendim. Ben kendilerine eger uygun görürlerse önümüzdeki günlerde dogal ortamda üretimim olan bir kova manda yogurdu ikram etmek istiyorum. Bu konuda yetkililerimizden yardim talep ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA