Çocukluk Hayalini Gerçeklestirmek Için Baglama Kursuna Gidiyor

Van’in Ipekyolu ilçesinde yasayan Cangül Yoldas, çocukluk hayalini gerçeklestirmek için baglama kursunu gidiyor.

Çocukluk Hayalini Gerçeklestirmek Için Baglama Kursuna Gidiyor
Ipekyolu ilçesinde ikamet eden Cangül Yoldas (55) isimli vatandas, çocuklugunda hep baglama çalmak istedi. Ancak erken yasta evlilik ve aile sorumlulugu nedeniyle bu istegini bir türlü gerçeklestirme firsatini yakalayamadi. Aradan geçen uzun yillardan sonra çocuklarini büyüten ve onlarin farkli mesleklere yerlestiren Yoldas, çocukluk hayalini gerçeklestirmek için Ipekyolu Halk Egitim Merkezi tarafindan baslatilan baglama kursuna yazildi.

Hayalini gerçeklestirmek ve çok sevdigi baglamayi çalmak için haftanin bes günü kursa geldigini IHA muhabirine anlatan Yoldas, “Çoktandir düsünüyordum. Sonra bir arkadasimin sosyal medyasinda gördüm. Çok mutlu oldum ve onunla irtibata geçtim. Daha sonrada gelip kaydoldum. Çok güzel bir ortamimiz var. Arkadaslar civil civil ve hepsi ögrenciler. Tabi ben onlarin yaninda anneleri gibi kaliyorum yine de çok mutluyuz” dedi.



"Kursa kostur kostur geliyorum"

Çocuklugundan itibaren baglama çalmayi çok istedigini vurgulayan Yoldas, “Erken evlendim ve erken çocuk sahibi olunca çocuklarima baktim. Sonra onlari okuttum, onlar meslek sahibi oldular. Bende yapacak bir isim olsun diye geldim. Ilk defa çocuklarimin velisi olma disinda okula bir amaç ugruna geldim. Hem eglenmek hem bir seyler ögrenmek hem de hayata daha güzel bakmak için geldim” ifadelerini kullandi.

Haftanin 5 günü geldigi kursta ii saatin nasil geçtiginin farkinda bile olmadigini aktaran Yoldas, “Baglama çalarken o anki duygum anlatilmaz, çok mutlu oluyorum. Kendimi liseli ögrenciler gibi hissediyorum. Belki de o dönemde aklimda kaldigi için mutluyum. O saatin bitmesini istemiyorum. Ama anneyim, esim. O yüzden evde sorumluluklarim var. Onun için kostur kostur gidiyorum ama buraya gelecegim zaman da kostur kostur geliyorum” diye konustu.



"Keske dememek için gitmeliler"

Sanatla tanismanin dogustan basladigini da sözlerine ekleyen Yoldas, sözlerini söyle sürdürdü:

“Bir insanin sanat sevgisi küçükken olur. Ben daha ortaokul siralarinda iken sarki söylemeyi seviyordum. Baglama çalmak da içimde hep bir ukdeydi. Keske çalabilsem diyordum. Sonra benim çocuklarim destek verdiler ve kendi aralarinda para toplayip baglamami bile onlar aldilar. O kadar ki mutlu oldular. Ben de kursa gideyim içimde kalmasin dedim. Benim gibi olanlara da tavsiyem çikip gelsinler ve bu tarz etkinliklere katilsinlar. Hep eve odaklanmak olmuyor. Sorunlar hiç bitmiyor. Bir bakmissiniz ki yas gitmis. Keske sunu yapabilseydim, keske bunu yapabilseydim. ‘Keske’ dememek için bence gitmeliler.”

"Ögrenmenin yasi yoktur"

Baglama Kursu Hocasi Sakine Zengi ise kursa 20 ögrencinin katildigini belirterek, “Benim ortaokul, lise ve yetiskin ögrencilerim var. Ögrenmenin ve sanatin hiçbir sekilde yasi yoktur. Cangül ablayi bu anlamda tebrik ediyorum. Bizler Cangül ablayi gördügümüzde seviniyoruz. Bu yasta bir ögrencimi oldugu için mutluyum” dedi.

Cangül Yoldas’in kursa gelmesinin diger kursiyerleri de olumlu etkilediginin altini çizen Zengi, “Diger ögrenciler daha çok hevesleniyorlar. Bu yasta bir kisi baglama ögreniyorsa, biz neden ögrenmeyelim, diye kursa kayit yapiyorlar. O iyi bir örnek. Kesinlikle sanatin bir yas yoktur” seklinde konustu.

Kaynak: İHA