Fiyat Etiketine Aykiri Olan 2 Firmaya Ceza

Aydin Valiligi koordinesinde il genelinde toplam 4 bin 91 firma denetlenirken, yapilan denetimlerde kurallara uymayan 2 firmaya idari islem uygulandi.

Fiyat Etiketine Aykiri Olan 2 Firmaya Ceza


Ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da son zamanlarda bazi firmalarin serbest piyasa kosullarina aykiri hareket ederek fiyatlari piyasa dengesinin üzerine çikarmasi ile birlikte vatandaslar magduriyet yasadi. Bu çerçevede Aydin Valiligi, vatandaslarin magdur olmamasi adina firmalarda ciddi artislar yasandigi iddialarini Aydin sinirlari içinde arastirdi. Vali Hüseyin Aksoy’un talimati ile harekete geçen ekipler, piyasa dengesinin korunmasini saglamak amaciyla fahis fiyat denetimleri gerçeklestirdi. Bu çerçevede 12-29 Nisan tarihleri arasinda Aydin Valiligi koordinesinde Ticaret Il Müdürlügü ve ilçe kaymakamliklarca haksiz fiyat artisi ile ilgili bin 317 firma, 7 bin 624 ürün, fiyat etiketi ile ilgili bin 364 firma, 8 bin 71 ürün, hal denetimi ile ilgili 36 firma ve 207 ürün, stokçuluk ile ilgili bin 374 firma ve 7 bin 830 ürün denetlendi. Fiyat etiketlerinin uygun olmadigi tespit edilen 2 firmaya idari para cezasi uygulandi.

Konu ile ilgili Aydin Valiliginden yapilan açiklamada “Valiligimizce yapilan denetimlerde stokçuluk ve fiyat spekülasyonu hususunda herhangi bir olumsuzluga rastlanmamistir. Haksiz fiyat artisi ve stokçulugun önlenmesine yönelik ilimizde yapilan denetimler günlük olarak devam etmektedir” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA