Kütahya Belediyesi'nde Kiralik Araç Dönemi Sona Erdi

Kütahya’da belediyenin yeni araçlarinin tanitimi, belediye binasi önünde gerçeklestirildi. Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, Kütahya Belediyesi’nde kiralik araç döneminin sona erdigini söyledi.

Kütahya Belediyesi'nde Kiralik Araç Dönemi Sona Erdi
Geçtigimiz aylar içinde tanitimi yapilan 11 hizmet aracina ilave olarak bugün de 35 adet araci tanitimi belediye hizmet binasi önünde yapildi. Tanitim töreninde konusan Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, Kütahya Belediyesine kazandirilan araçlarla birlikte kiralik araç devrinin sona erdigini söyledi.

Baskan Isik, “Kadir gecesinin nasip oldugu bir gecede çok hayirli bir hizmet için bir aradayiz. 2022 yili bütçesinden sehrimize kazandirdigimiz 11 tanesini daha önce tanittigimiz toplam 45 adet olmak üzere bugün de 34 adet aracimizin tanitimi için buradayiz. 2019 yilinda günümüze Kütahya Belediyemize hizmet araci, is makinasi olmak üzere toplam 109 adet sifir kilometre Kütahya Belediyesinin öz mali, Kütahya’nin öz mali, araçlari kazandirdik. 2 adet siparisimiz var. Dolayisi ile 111 adet araci geride biraktigimiz 3 yil içinde kiralik araçlar yerine, belediyenin öz mali olarak kullanilacak sekilde yeniledik. Bugüne kadar KDV dahil toplam 37,5 milyon TL satin alma bedeli ödeme yaptik. Bugünkü deger ile 55 milyon lira” dedi.

Baskan Isik, konusmasinda “Milletimin parasi milletimin hizmetine harcanacak sekilde yapilan planlama ile yerli yerinde kullaniliyor. Aksi takdirde bu paralari yine ödeyecektik ama birkaç yil kiralama süresi sonucunda bu islemi tekrarlamak zorunda kalacaktik. Simdi ekonomik ömrü en az 10-15 yil olarak kullanilacak. Kimseye eyvallahimiz kalmayacak. Belediye koridorlarinda kiralik araç ihalesi kavgasi yasanmayacak. Hedefimiz hiçbir aracin kiralik olarak belediyemizde kalmamasi” ifadelerine yer verdi.

"Araçlarimizin kazasi belasiz bir sekilde hizmet vermesini diliyorum"

Alinan araçlarla birlikte Kütahya Belediyesi’nin araç parkurunun 350 oldugunu ifade eden Baskan Isik, “Ilk parti biliyorsunuz çöp araçlarini yenilemistik. Toplamda 278 araç, 72 is makinasi olmak üzere belediyemizin araç ve is makinasi parki 350’ye çikmis oldu. Biz kiralik araçlarin önüne pankartlar asarak günlerce sehir meydaninda gösteri yapmadik. 30 Nisan Cumartesi günü sehrimize bir konvoy ile 2022 yilinda belediyemize kazandirdigimiz 45 aracin tanitimi için bir tur yapacagiz. Vatandasimiz da görsün. Verdigi vergini, ödedigi su parasinin nereye harcandigini görmesi açisindan, sehrimizin bayram öncesi moral kazanmasi için bu tura ihtiyaç oldugunu düsünüyoruz. Emegi geçenlere tesekkür ediyor, araçlarimizin kazasi belasiz bir sekilde hizmet vermesini diliyorum” dedi.

Araç tanitim programina, Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, MHP Kütahya Il Baskani Selçuk Aliç, Belediye Baskan Yardimcilari Abdullah Damci, Ömer Köse, Murat Arik, MHP Merkez Ilçe Baskani Ayhan Toy, Kütahya Muhtarlar Dernegi Baskani Kadir Mandal, Türk Egitim Sen Kütahya Sube Baskani Erdogan Aktas, Kent Konseyi Baskani Ahmet Arabaci belediye birim müdürleri ve davetliler katildi.

Kaynak: İHA