Köycegiz'de Kadir Gecesi Dualarla Idrak Edildi

Mugla’nin Köycegiz ilçesinde Kadir Gecesi Toparlar Merkez Camii basta olmak üzere tüm camilerde özel program ve dualarla idrak edildi.

Köycegiz'de Kadir Gecesi Dualarla Idrak Edildi


Sabah saat 11.00’da Zeytinalani Merkez Camiinde bayanlara yönelik Kadir Gecesi ile ilgili Ilçe Müftüsü Ahmet Karagöz tarafindan sohbet programi gerçeklestirildi.

Mukabelelerin duasi yapildi. Aksam namazindan sonrada Toparlar Merkez Camiinde Kadir Gecesi özel programi düzenlendi.

Program Imam-Hatip ve Müezzin Kayyimlarin Kurani Kerim tilavetleri, Salavati Serifeleri, tekbirleri, Mevlid-i Serif okumalari, hatimlerin duasi ve akabinde Ilçe Müftüsü Ahmet Karagözün sohbetiyle devam etti. Müftü Karagöz sohbetinde;“Kisa bir süre önce rahmet magfiret ve cehennemden kurtulus ayi Ramazana ulasmanin huzur ve mutlulugunu hep birlikte yasadik. “Hos Geldin Ya Sehri Ramazan” nidalariyla karsiladik bu kutlu ayi. Rabbimizin oruç farziyetini ifa ettigimiz Ramazan-i Serif aramizdan ayriliyor. Bereketi ve magfiretiyle evlerimize ve gönüllerimize misafir olan on bir ayin sultani, bugünlerde bize veda ediyor. Simdi veda vakti. Ramazan ayinin sonuna yaklasmaktan ve bu kutlu misafiri ugurlamaktan dolayi mahzunuz. Ama bir taraftan da Ramazan-i Serifin kalbi olan mübarek Kadir Gecesine kavusmanin huzur ve mutlulugunu yasiyoruz” diye konustu.



Kadir Gecesi programina yogun katilimin oldugu görüldü.

Kaynak: İHA