Istanbul'da, Eylem Hazirligindaki DKP/BÖG Hücresi Çökertildi

Istanbul’da sansasyonel eylem hazirligindaki DKP/BÖG terör örgütüne mensup bir hücre, Istanbul Polisince düzenlenen operasyonla çökertildi. Aksam saatlersnde gerçeklestirilen kritik operasyonda 5 kilo patlayici ve bu bombalarla baglantili 3 terörist yakalandi.

Istanbul'da, Eylem Hazirligindaki DKP/BÖG Hücresi Çökertildi
Istanbul Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele (TEM) Sube Müdürlügü ekipleri, DKP/BÖG (Devimci Komünarlar Partisi/Birlesik Özgürlük

Güçleri) adli terör örgütünün kent genelinde sansasyonel eylem tertipledigini tespit etti. Söz konusu örgütün faaliyetlerinin desifre edilmesine yönelik yapilan çalismalarda, DKP/BÖG hücresinin eylem hazirliginda oldugu istihbaratini aldi. Yapilan teknik ve fiziki takibin ardindan bu aksam saat 21.45 siralarinda Sancaktepe’de örgüte ait hücre evine operasyon düzenlendi.

Özel Harekat Timlerinin de katildigi operasyonda bomba hazirlarken suçüstü yakalanan H.T., C.P., O.A. isimli 3 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Hücre evinde yapilan aramalarda yaklasik 5 kg patlayici ve bomba düzenekleri ele geçirildi.

Istanbul’daki sarsici operasyonu ilk olarak Içisleri Bakani Süleyman Soylu kisa bir süre önce duyurmustu. Bomba düzenekleri ve ele geçirilen mühimmat ile ilgili sosyal medya hesabindan açiklama yapan Soylu, “Sancaktepe’de bir terör hücresi daha çökertildi.” ifadesini kullanan Bakan Süleyman Soylu, “DKP-BÖG hücre evinde 3 teröristi yakalayan TEM Birimleri; patlamaya hazir 5 kg patlayici, bomba düzenekleri ve birçok mühimmat ele geçirdi.

Allah, Istanbul Emniyeti TEM, Istihbarat Birimlerimiz ve tüm güvenlik güçlerimizi korusun” ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA