DEAS'a Finansal Destek Saglayan 7 Zanli Tutuklandi

Ardahan merkezli 12 ilde terör örgütü DEAS’a yönelik düzenlenen operasyonda 19 süpheli gözaltina alindi. Adliyeye sevk edilen 19 süpheliden 7’si tutuklandi.

DEAS'a Finansal Destek Saglayan 7 Zanli Tutuklandi
Ardahan Cumhuriyet Bassavciliginin talimatiyla, terör örgütü DEAS’a finansal destek sagladigi tespit edilen 19 süphelinin yakalanmasina yönelik, Il Jandarma Komutanligi Terörle Mücadele Subesi ekiplerince Ardahan merkezli 12 ilde es zamanli operasyon düzenlendi.

Ardahan’in yani sira Bursa, Kocaeli, Diyarbakir, Tekirdag, Izmir, Gaziantep, Mardin, Adiyaman, Konya, Adana ve Batman’da gerçeklesen operasyonda, gözaltina alinan 19 zanlinin jandarmadaki islemleri tamamlandi. Islemlerin ardindan Ardahan Adliyesine çikarilan 19 süpheliden 7’si Sulh Ceza Hakimligince "Terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklandi. 12 kisi ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Ekiplerce düzenlenen operasyonlarda süphelilerin ikametlerinde ve eklentileri ile araçlarinda yapilan aramalarda; çok sayida cep telefonu, masaüstü bilgisayar, diz üstü bilgisayar, tablet bilgisayar, sim kart, cep telefonu, USB bellek, hafiza karti, banka dekontu, CD ile muhtelif miktarda nakit TL ve döviz cinsinde para ile degerli esyalar ele geçirildi.
Kaynak: İHA