Bakan Kurum'dan IYI Parti Genel Baskani Aksener'e Cevap

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, “IYI Parti Genel Baskani ‘TOKI kimseye hesap vermiyor’ diyor. Bu da iftira. Sayistay denetimine tabiiyiz, kamu ihale kanununa tabiyiz. Tüm ihalelerimizi kamuya açik ve seffaf bir sekilde yapiyoruz” dedi.

Bakan Kurum'dan IYI Parti Genel Baskani Aksener'e Cevap
Bir dizi ziyaret çerçevesinde Mugla’ya gelen Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Urla Belediyesi tarafindan düzenlenen iftar programina katildi.

Iftarda Urlali vatandaslar ile bir araya gelen Bakan Kurum, dualar esliginde açilan iftarin ardindan kisa bir konusma yapti. Konusmasinda IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in ’TOKI kimseye hesap vermiyor’ söylemini iftira olarak nitelendiren Bakan Kurum; “Biz sahada Genel Müdürlüklerimizle, Iller Bankamizla özellikle de TOKI’mizle milletimizin yaralarini bir an evvel sarmanin derdine düserken, 7/24 çalisarak onlara yeni yuva yaparken, birileri de bu memleketin en büyük sosyal devlet uygulamasina dönüsen TOKI’ye dair akla, izana ve ahlaka sigmayan bir tavirla iftira atmanin derdine düsüyor. Dün CHP zihniyeti Mugla’da yanginlar devam ederken proje açiklamamizi elestirerek bizim hizimizi, vatandasin yaralarini hizlica sarmamizi akla hayale gelmeyecek bir sekilde engel olmaya çalisti. Bugün de ortagi IYI Parti Genel Baskani kalkmis, TOKI’ye iftiralar atiyor, on binlerce çalisanimizin hakkina giriyor. TOKI sosyal devlet amacina uygun hareket etmiyormus. Biz Cumhurbaskanimizin liderliginde, o günden bu güne tam 1 milyon 100 bin konut ürettik. Biz bir hedef koyduk ve bu ülkede ev sahibi olmayan dar gelirli hiç kimse kalmayacak dedik. Soruyorum kendisine. Bunu bugüne kadar basaran bir tane devlet veya uluslararasi kurulus gösterebilir misiniz? Gösteremezsiniz, çünkü yok. IYI Parti Genel Baskani ‘TOKI kimseye hesap vermiyor’ diyor. Bu da iftira. Sayistay denetimine tabiiyiz, kamu ihale kanununa tabiyiz. Tüm ihalelerimizi kamuya açik ve seffaf bir sekilde yapiyoruz. Siz 1.1 milyon konutun yapilmasindan mi rahatsiz oldunuz? Sizi ne rahatsiz ediyor, bunun bize ve millete cevabini verin. Siz isteseniz de istemeseniz de biz milletimize yeni yuvalar, sicak yuvalar yapmaya devam edecegiz. Siz ne kadar rahatsiz olursaniz olun, biz sellerde, yanginlarda afetler milletimizin yaninda olmaya, onlarin yaralarini sarmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA