Van'da Kadir Gecesi'nde 455 Yillik Tarihi Cami Doldu Tasti

Kur’an-i Kerim’in indirildigi gece olan ve bin aydan daha hayirli olarak kabul edilen Kadir Gecesi’nde Vanlilar camilere akin etti.

Van'da Kadir Gecesi'nde 455 Yillik Tarihi Cami Doldu Tasti
Eski Van Sehrinin Ortakapi Mahallesi’nde yer alan bölgede 1567 tarihinde yaptirilan Mimar Sinan eseri Tarihi Hüsrev Pasa Camisi’nde Kadir Gecesi ihya edildi. Van’da Kadir Gecesi münasebetiyle camilere akin eden yüzlerce vatandas, bütün Islam alemi için dua etti. Van’in birçok caminde yapilan programlara halk büyük bir ilgi gösterdi. Van kent merkezinde tarihi camiler basta olmak üzere, Ulu Camii, Yeni Nursin Camii ile Hazreti Ömer Camilerine akin edenler geceyi ibadetlerle geçiriyor.

455 yillik Tarihi Hüsrev Pasa Camisi’nde de hatimle kilinan teravih namazinda Islam cografyasinda Müslümanlarin yasadigi sikintilarin sona ermesi için eller semaya kaldirilarak dualar edildi. 7’den 70’e yogun katilimla idrak edilen gecede, sabaha kadar namazlar kilinip, dualar edilecek. Ayrica tarihi camide kilinan teravi namazi sonrasi sakal-i serif de sergileniyor.

Tarihi Hüsrev Pasa Camisi’nde görevli imam hatip Ahmet Hüsrev Koyuncu, Kadir Gecesi’nin Kur’an-i Kerim’de bir aydan daha hayirli oldugu bir gece olarak kabul edildigini animsatti. Ramazan ayi boyunca tarihi camide bir yogunlugun oldugunu ancak Kadir Gecesi dolayisiyla bu yogunlugun arttigini ifade eden Koyuncu, “Hüsrev Pasa Camisi takva üzerine kurulan bir camidir. Bu yüzden halkimiz burayi tercih ediyor. Camimizde teravihler ise hatimle kiliniyor” dedi.

Tarihi camide manevi bir atmosfer soluduklarini ifade eden cemaat ise tüm Islam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik etti.
Kaynak: İHA