Dogumhaneye Yetisemedi Hastane Bahçesinde Dogurdu

Sivas’ta dogumhaneye yetisemeyen kadin hastane bahçesinde arabanin içerisinde dogurdu, o anlar anbean güvenlik kamerasina yansidi.

Dogumhaneye Yetisemedi Hastane Bahçesinde Dogurdu
Edinilen bilgilere göre, dogum sabah saat 08.40 siralarinda meydana geldi. Sivas’ta hamile bir vatandas dogum sancisinin gelmesiyle kocasiyla birlikte hastanenin yolunu tuttu. Sivas Numune Hastanesi Poliklinik girisine gelen kari koca vatandaslardan yardim istedi. Dogumun arabanin içerisinde baslamasi nedeniyle dogumhaneye yetistirilemeyen kadin, saglik ekiplerinin yardimiyla arabanin içerisinde dogurdu. Dogumun saglikli bir sekilde gerçeklestirilmesinin ardindan büyük sevinç yasayan çift kiz çocugunu kucaklarina aldi. Saglikli bir sekilde dünyaya gelen kiz çocugu yeni dogan servisine alindi.

“Daha önce de benzer olaylar yasadim”

23 senedir ebelik yapan Selda Karadag, daha önce de benzer olaylar yasadigini belirterek, “Bize ilk haber geldiginde kadin dogum acildeydim. Hastane önünde dogum oldugunu söylediler. Doktorumuzla beraber kostuk, malzemelerle gelmeleri için diger arkadaslarimiza da söyledim, geldigimizde dogum olmustu. Sadece bebek biraz üsümüstü. Doktorumuz anneyi mahremiyet olarak korumamizi söyleyerek bebegin üzerine sicak bir seyler istedi. Güzel bir duyguydu ama olay hizli gerçeklestigi için ve yanlis yere geldikleri için dogumhaneye hizli bir sekilde alma sansimiz olmadi. 23 yillik ebeyim, bir kaç kere daha böyle olay oldu. Bebegin durumu gayet iyiydi sadece biraz üsümüstü. Bizim yaptigimiz sey insan hayati ve bebek için çok önemli bir görevdi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA