Akdagmadeni Yöresel Ürünleri Yurt Disinda Satilacak

Akdagmadeni ilçesinde üretilen yöresel ürünlerin yurt disinda pazarlanmasi için Belediye Baskani Nezih Yalçin ve Avusturya’nin baskenti Viyana’da faaliyet gösteren bir sirket yetkilisi arasinda iyi niyet sözlesmesi imzalandi.

Akdagmadeni Yöresel Ürünleri Yurt Disinda Satilacak
Yapilan protokole göre kisa süre önce marka tescil sürecini tamamlanan Akdagmadeni’nin yeni degeri olan ‘’GUPSE’’ markasi adi altinda birçok farkli yöresel ürün yurt disinda satisa sunulabilecek. Ayrica ilgili sirketin kendi markasiyla satmak istedigi ürünlerin tedarik edilmesi, üretilmesi ve paketlenmesi Akdagmadeni’nde açilacak tesiste yapilabilecek.

Yogun çalismalar sonucunda “Akdagmadeni Tibbi Aromatik Bitkiler Paketleme Tesisi’nin” tamamlanma asamasina geldigini, burada üretilecek yöresel ürünlerin satisa hazir hale gelecegini ve tüketicilere ulastirilacagini ifade eden Akdagmadeni Belediye Baskani Nezih Yalçin, “Üretken belediyecilik, üreten Akdagmadeni” anlayisiyla bu zamana kadar ilçemizde degerli projeler hayata geçirdik. Akdagmadeni salebinin patentinin alinmasi, Akdagmadeni Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifine verdigimiz desteklerle açilisini gerçeklestirdigimiz ‘’Yöresel Ürünler Çarsisi’’ yine Kadin Kooperatifimize verdigimiz proje destegiyle üretime baslayacak olan ‘’Makarna Üretim Tesisi’’ bu degerli projelerden bir kaçidir. Yöresel ürünlerimiz tescil sürecini tamamladigimiz ‘’GUPSE’’ markasi adi altinda toplanarak yerel, ulusal ve uluslararasi satisinin ve pazarlamasinin yapilmasi için bir kaç resmî prosedür disinda hiç bir engelimiz kalmadi. Dogal Ürünlerin satisi ve pazarlamasi noktasinda Avusturya Viyana’da Faaliyet gösteren bir sirket ile protokol imzaladik. Ilçemizde dogal ürünlerin üretimini ve paketlenmesini yaparak ilçe ekonomimize katki sunacak bu anlasma sayesinde birçok ürünümüzü saglik standartlarina uygun bir sekilde hazir hale getirip dünyanin farkli ülkelerine ulastirma firsati yakalamis olacagiz.” dedi.

Baskan Yalçin sözlerini su ifadelerle tamamladi: “Amacimiz markamizla birlikte gün geçtikçe büyüyen, ürün çesitliligini artiran, istihdama katki sunan, ilçemize her anlamada katki saglayacak üretim ve paketleme tesisimizi sürdürülebilir hale getirmek ve tüm vatandaslarimizin uzun yillardan bu tarafa özlemini çektigi kendi memleketlerine ait olan tatlarin dünyanin neresinde olursa olsun evlerine girmesini saglamak olacaktir. Çok yakin bir zamanda profesyonel bir sekilde paketlenmis bakliyat ürünleri, unlu mamuller, sivi gidalar ve ürün esitliligi günden güne artacak yöresel ürünlerimiz ilçemiz raflarinda, ülke genelinde ve dünyanin farkli noktalarinda insallah satisa sunulacaktir. Üreten, üreticiyi ve istihdami destekleyen projelerimizle ilçemize deger katmaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA