TVHB Merkez Konseyi Baskani Eroglu Açiklamasi 'Veteriner Hekimler De Saglikta Siddet Yasasina Dahil Edilmeli'

Türk Veteriner Hekimleri Birligi (TVHB) Merkez Konseyi Baskani Ali Eroglu, “Veteriner hekimler de saglikta siddet yasasina dahil edilmeli” dedi.

TVHB Merkez Konseyi Baskani Eroglu Açiklamasi 'Veteriner Hekimler De Saglikta Siddet Yasasina Dahil Edilmeli'
Yozgat’in Sorgun ilçesinde dün görev yaptigi mezbahada biçaklanarak öldürülen veteriner hekim Volkan Lale’nin cenaze törenine katilan Türk Veteriner Hekimleri Birligi (TVHB) Merkez Konseyi Baskani Ali Eroglu, daha sonra Yozgat Veterinerler Odasi’nda basin açiklamasi yapti.

Türk veteriner hekimleri açisindan aci bir güne uyanmanin üzüntüsünü yasadiklarini belirten Eroglu, “Bastan beri veteriner hekimlerin hayatlari risk altindadir demistik. Bugüne kadar yasanan olaylar da darp sonucu agir yaralanmalar yasandi. Önlem alinmadigi takdirde saldirilar hayatlara mal olacak dedik. Bu siddetin artarak devam etmesinden korkuyoruz demistik. Sorgun’da yasanan aci olay bir cana mal oldu. Acimiz büyük, söz bitti. Korkulan oldu. O daha genç yasinda nereden bilebilirdi ki görevi sirasinda katledilerek sevdigi ailesinden mesleginden kopartilacagini. Artik bunlari diyemiyoruz. Çünkü veteriner hekimler saglikta siddet yasasi kapsami disinda oldugu sürece bu hadiseler artarak devam edecektir. Ne ilk ne de son olacaktir. Sözler henüz bitmeden tedbir alinirsa canlar kaybedilmeyecektir. Bu konuda agir yaptirimlar uygulanmadikça siddet siddeti doguracaktir. Herkesin sorumlulugunu bir kez daha haykiriyor, ilgili makamlari saglikta siddet kapsami için göreve çagiriyoruz” dedi.

“Veteriner hekimler de saglikta siddet yasasina dahil edilmeli” diyen Eroglu, mezbahalarda ve gida denetimi yapilan tüm hizmetlerde kolluk kuvvetlerinin görevlendirilmesi gerektigini aktararak, “Ülkemizdeki tüm veteriner hekimler bu insanlik disi olay karsisinda infial halindedir. Meslektasimiz Yozgat Veteriner Hekimleri Odasi önceki Baskanimiz, Türk Veteriner Hekimleri Birligi Vakfi’nin Yozgat ili temsilcisi Volkan Lale’ye Allah’tan rahmet diliyor, kederli ailesine, gözü yasli esine, çocuklarina ve sevenlerine sabir ve metanet diliyoruz. Camiamizin basi sag olsun. Içimiz yandi. Üzgünüz, çok üzgünüz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA