Turgutlu'da Kurulan Istasyonlarla Depremler Anlik Olarak Takip Edilecek

Turgutlu Belediyesi ve Doga Hareketleri Arastirma Dernegi (DOHAD) isbirligiyle deprem öncü isaretleri izleme istasyonlarinin kurulumu tamamlandi.

Turgutlu'da Kurulan Istasyonlarla Depremler Anlik Olarak Takip Edilecek
Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin ve DOHAD Yönetim Kurulu Baskani Fuat Agalday arasinda geçtigimiz yil temmuz ayinda faylarin hareketleri ve jeofiziksel parametrelerinin gözlenerek risk hesaplamalarinin yapilmasi ve bu dogrultuda önlem alinmasi amaciyla imzalanan protokole göre deprem öncü isaretleri izleme istasyonlarinin kurulumu tamamlandi. Urganli, Musalaryeniköy ve Karaoluk Mahallelerinde kurulan istasyonlar araciligiyla gerekli önlemler de alinmis olacak.

DOHAD Yönetim Kurulu Baskani Fuat Agalday, üç mahallede söz konusu istasyonlarin kurulmasinin ardindan Baskan Çetin Akin’i ziyaret etti. DOHAD Baskani Agalday çalismalar hakkinda Baskan Akin ile görüsmelerini gerçeklestirdi. Turgutlu Belediyesi tarafindan deprem konusunda hazirliklar ayrica gerçeklestirildi.

Afet sonrasinda panigin önlenmesi ve saglikli bilgi alisverisinin saglanabilmesi için vatandaslarin güvenli alanda toplanmasi amaciyla her mahallede acil toplanma alanlari belirlendi.

Turgutlu’nun deprem kusagi içerisinde yer aldigi bu nedenle vatandaslarin güvenliginin saglanmasi için söz konusu çalismalarin gerçeklestirildigini belirten Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, “Depremin önceden tespit edilebilmesi amaciyla çalismalar yapan ve kurdugu istasyonlar vasitasiyla sismik veriler toplayan DOHAD ile imza attigimiz protokol neticesinde, deprem öncü isaretleri izleme istasyonlari üç mahallemize yerlestirildi. Turgutlu’muz, deprem kusagi içerisinde yer alan kentlerimizden biri. Bizde bilim ve teknolojinin isiginda deprem riskini mümkün oldugunca azaltmak ve bu konuda önlemler alarak vatandaslarimizin güvenligini saglayabilmek için üzerimize düsen tüm sorumluluklari yerine getirmeye devam edecegiz. DOHAD ekibine çalismalarindan dolayi ayrica tesekkür ederim” dedi.

DOHAD Yönetim Kurulu Baskani Fuat Agalday ise desteklerinden dolayi Baskan Çetin Akin’a tesekkür ederek, “Doga Hareketleri Arastirma Dernegi olarak en çok depremselligi olan Ege Bölgesi’nde deprem riskinin hesaplanmasi ve gerekli tedbirlerin önceden alinmasi amaciyla 20 yildir arastirmalarimizi gerçeklestiriyoruz. Manisa genelinde 25 istasyonun kurulumunu gerçeklestiriyoruz. Turgutlu Belediye Baskanimiz Çetin Akin’a bu konuya destek oldugu için tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA