Fransa'da Aktivistler Ekolojik Geçis Bakanliginin Önüne Duvar Ördü

Fransa’nin baskenti Paris’te bulunan Ekolojik Geçis Bakanliginin önüne aktivistler tarafindan sembolik duvar örülerek üzerine “Bakanlik kapandi, topragi geri alalim" yazildi.

Fransa'da Aktivistler Ekolojik Geçis Bakanliginin Önüne Duvar Ördü


Fransa’da Emmanuel Macron’un yeniden Cumhurbaskani olarak seçilmesinden iki gün sonra, hükümetin çevre konusundaki "eylemsizligini" protesto etmek için Ekolojik Geçis Bakanligi önünde eylem düzenlendi.

Fransa’nin baskenti Paris’te bulunan bakanlik binasi önüne aktivistler tarafindan sembolik duvar örülerek üzerine “Bakanlik kapandi, topragi geri alalim" yazildi.

"Topraga Dönüs" adi verilen eylemin, "dayatilmis kirleten projelere ve tehdit altindaki arazileri kurtarmayi" amaçladigi bildirildi.

Protestoya öncülük eden Terres de Luttes isimli grup sosyal medya üzerinden yaptigi açiklamada, "Vaatlerine ragmen Fransa’da yüzlerce kirletici projeye izin veren Ekoloji Bakanligini kapatmak için eylemler sürüyor. Hükümetin topraklari savunmasini beklemeyecegiz ve hükümetin betonlastirmaya devam etmek istedigi topraklari kendimizi savunacagiz" ifadelerini kullanarak, "Bir yandan sifir karbon nötrlügü vaatlerinde bulunup öte yandan yüzlerce kirletici projelere izin verip finanse edemeyiz" ifadelerini kullandi.

Aktivistlerden biri Fransiz basinina verdigi demetçe, “Artik bu hükümetin harekete geçmesini bekleyemeyiz. Vatandasin Iklim Konvansiyonu veya Iklim Yasasi sirasinda yaptigimiz gibi vaatlerine artik inanamayiz. Harekete geçmenin ve topraga geri dönmenin gerçekten zamani geldi” dedi.

Kaynak: İHA