Atiklardan Yapilan Oyuncaklar Çocuklari Sevindirdi

Aydin’da Efeler Halk Egitim Merkezi tarafindan verilen geri dönüsüm kursunda atiklardan yapilan oyuncaklar çocuklarin yüzlerini güldürüyor. El emegi ile yapilan oyuncaklar bin 157 çocuga hediye edildi.

Atiklardan Yapilan Oyuncaklar Çocuklari Sevindirdi
Aydin Efeler Halk Egitim Merkezi tarafindan verilen geri dönüsüm kursunun atölyesinde atik malzemeler oyuncak ve hediyelik esyalara dönüstürüyor. Kursiyerler ve egitmenler tarafindan el emegi ile yapilan ürünler ise çocuklarin yüzünü güldürüyor. 17 Halk Egitimi Merkezinde 51 usta ögretici ve 473 gönüllü kursiyerin el emegiyle yapilan 15 çesit geri dönüsüm oyuncaklari 38 okulda, bin 157 çocugun yüzlerinde tebessüm olusturdu.

Konu ile ilgili Aydin Il Milli Egitim Müdürlügü’nden yapilan açiklamada “Ilimiz Halk Egitim Merkezlerinde görev yapan usta ögreticilerimiz ve kurslarimiza devam eden gönüllü kursiyerlerimiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami çerçevesinde çocuklar için oyuncak yapimi ve dagitimi için görev yaptilar. Kurs saatlerinin disinda bir araya gelen gönüllü usta ögretici ve kursiyerlerimiz topladiklari geri dönüsüm malzemelerinden çocuklarimiza oyuncak üretimi için kollari sivadilar. Geri dönüsüm ve sifir atigin önemine dikkati çekmek adina ve çocuklarimizin istekleri dogrultusunda hijyenik sartlarda tasarlanan oyuncaklar, köy ve kenar semtlerde bulunan anasinifi, ilkokul ve özel egitim sinifi ögrencilerine teslim edildi” ifadelerine yer verildi.

Kurslarda 15 çesit oyuncagin tasarlandiginin belirtildigi açiklamanin devaminda “51 usta ögreticimiz ve 473 kursiyerimizin görev aldigi oyuncak yapiminda, tekstil atölyelerinden alinan atik bez ve kumaslardan bebek üretiminden tutun, atik kavanoz kapaklarindan mini müzik aleti yapimi gibi 15 çesit oyuncak tasarlandi. Gelenekselligin de islendigi çalismalarda unutulmaya yüz tutmus oyuncaklar geri dönüsüm malzemeleri ile tekrar hayat buldu. 38 okulumuzdan bin 157 çocugumuza ulastirilan geri dönüsüm oyuncaklar ile birlikte ayni zamanda geri dönüsüm konusu ile sifir atik konusunda farkindalik olusumuna katki sunulmus oldu” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA