AK Parti Izmir'den 'Dünden Bugüne Yol Arkadaslarimizla Vefa Iftari' Programi

Adalet ve Kalkinma Partisi Izmir Il Teskilati, ‘Dünden Bugüne Yol Arkadaslarimizla Vefa Iftari’ etkinligi çerçevesinde partide geçmis dönemlerde görev alan siyasiler ile bir araya geldi.

AK Parti Izmir'den 'Dünden Bugüne Yol Arkadaslarimizla Vefa Iftari' Programi
AK Parti Izmir Il Binasi bahçesinde düzenlenen iftar programina ev sahibi AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli’nin yani sira, eski Ekonomi Bakani ve geçmis dönem AK Parti Izmir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Nihat Zeybekçi, önceki dönem Milli Savunma Bakani Vecdi Gönül, AK Parti Izmir Milletvekilleri Necip Nasir, Ceyda Bölünmez Çankiri, Mahmut Atilla Kaya, önceki dönem il baskanlari Bülent Delican, Ömer Cihat Akay, önceki dönem milletvekilleri Nesrin Ulema, Hüseyin Kocabiyik, Tevfik Ensari, Tugrul Yemisçi, Ismail Katmerci, Necip Kalkan, Rifat Sait, AK Parti Izmir Büyüksehir Belediye Meclisi Grup Baskanvekili Özgür Hizal ve çok sayida partili katildi.



“Izmir bu cografyanin en güzel kenti”

Iftarin ardindan konusma yapan eski Ekonomi Bakani ve geçmis dönem AK Parti Izmir Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Nihat Zeybekçi, Izmir’de 1’inci parti olacaklarini belirterek, “2019 Mart’inda dedigimiz gibi; Izmir bu cografyanin en güzel kenti. Allah’in izni ile Izmir mutlaka ama mutlaka AK Parti hizmetkarligi ile tanisacak. Ancak biz ister ve çalisirsak. Birlik ve beraberligimiz sürdürürsek mutlaka olacak. Illa ki Konak Meydani’nda o zeybek oynanacak. Bugüne kadar aldigimiz en iyi oyu alacagiz. Insallah Izmir’de AK Parti birinci olacak. Türkiye’nin her sehrinde oldugu gibi alni açik yürüyecek bir tek parti vardir, o da AK Partidir" dedi.



“Kültürümüz, inancimiz ana nehir gibi”

Avrupa’da her yil 50 bin civarinda Hristiyan, Müslüman oluyor diyen eski Milli Savunma Bakani Vecdi Gönül, “Avrupa’da binlerce Hristiyan’in Müslüman olmaya devam etmesinden büyük endise duyuyorlar. Islam’a 11 Eylül ile darbe vurmaya çalistilar. Bizim kültürümüz, inancimiz ana nehir gibi. Ancak bu nehrin basinda iyi bir lider olmali. Tipki Turgut Özal gibi, liderini bulan milletin yapamayacagi hiçbir sey yoktur. Tipki su an oldugu gibi" diye konustu.



“2023 seçimlerinde simdiye kadar aldigimiz sonuçlarin en iyisini alacagiz”

Milletvekilleri adina konusan AK Parti Izmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Ramazanin bereketini bu ay ki çalismalarimizda Izmir’in her sokaginda gördük. Çalismalarimiz biraz daha genisletmemiz lazim. Partimizin kuruldugu günden bu güne muhasebemizi yaparak insallah 2023 seçimlerinde simdiye kadar almis oldugumuz sonuçlardan bile iyisini alarak Cumhurbaskanimizi yine birinci çikartacagiz" diye belirtti.



“Irtibati kesmedik, kesmeyecegiz”

Geçmis dönemde görev yapan partililer ile hiç kopmadiklarina dikkat çeken AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, "Geçmisi olmayanin gelecegi olmaz. Vefa’nin Istanbul’da bir semt olmadigi düsüncesini yerlestirmek için çalisiyoruz. Göreve gelir gelmez, kurucularimizi, mahalle baskanlarimizi, ilçe baskanlarimizi evlerinde ziyaret ederek bu çalismalara basladik. Sonra toplu vefa yemekleri yaptik. Bölgelerde toplantilar yaptik. Pandemi sartlarinda toplantilar yapamadik, telefonla aradik, online toplantilar ile görüsmelerimiz oldu. Irtibati kesmedik, kesmeyecegiz. Biz güçlü bir aileyiz! Bu ailenin lideri Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, dünya lideri. Ona layik olmak için çalisacagiz. Yeni bir çalisma metoduna geçtik. Geçmiste görev yapan arkadaslarimizi 30 kisilik gruplarla davet ediyoruz. Onlari tek tek dinliyoruz. Simdiye kadar 4 grup çagirdik ve onlarla dertlesip konustuk. Arkadaslarimiz ilk günkü heyecani tasidigini görüyoruz. Sizinle basladik, sizlerle devam ediyoruz. Siz varsaniz bu teskilat var. Ramazan’dan sonra geçmiste görev yapan arkadaslarimizin taleplerini yerin getirmek için il binamizda bir birim olusturuyoruz. 2023’te Cumhurbaskanimizi en yüksek oy ile seçtirmek için çalisiyoruz, çalismaya devam ediyoruz. Durmak yok, yola devam" ifadelerini kulandi.

“2023’te güçlü Türkiye’yi kuracagiz”

Geçmis dönem milletvekilligi görevini yürüten ve eski vekiller adina konusan Ali Aslik, "Biz AK Partiyi kurarken hayallerimiz vardi ve bu hayallerimizin ötesinde isler yapildi. Daha da yapilacak. Biz tarih yazdik ama önemli olan yazmak degil okumayi bilmek. Okumada zaman zaman sikintilar yasiyoruz. Bu cografyanin agir bedellerini ödedik ama bu cografyanin nimetleri de var. Bu millet bu cografyanin nimetlerini de yiyecek. Tanklarla bizleri ezmelerine izin vermedik. Tanklarla bizi ezemeyenlerin sandikta ezmesine de izin vermeyecegiz. Biz, yaptigimiz her hareket ne getirip götürecegini hesap etmeliyiz. Bunu yaptigimizda 2023’te güçlü Türkiye’yi kuracagiz" seklinde konustu.

AK Parti Izmir kurucu il baskani Ismail Katmerci’de yapmis oldugu kisa konusmada, “Canla basla ibadet edercesine bütün kardeslerim AK Parti diye çalisti. Iyi ki AK Partili olmusuz, iyi ki Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in kurdugu partiye üye olmusuz. 2002 seçimlerinde Izmir’in 22 milletvekili vardi ve 4-4 olmak üzere toplam 8 milletvekili çikartiyorduk. Bugün 28 milletvekili var ancak yine 8 milletvekili çikartiyoruz. Demek ki daha fazla çalismamiz lazim" sözlerine yer verdi.
Kaynak: İHA